04.Červen 2008
Doomsday

Tak jsem se koukla na Doomsday (Soudný den) a teď nevím cosi o tom myslet. I když to není nic světoborného, tak to je celkem zajímavý film.

Za á) neodehrává se to v Americe, ale ve Velké Británii (což se jen tak nevidí).

Za bé) je to dobré na dietu (chtěla jsem u toho jíst, ovšem nějak to nešlo, ble ble)

Za ce) silně to připomíná Já, legenda - i když, je to víc o imunních lidí než o samotného viru (na nákazu vás upozorní na začátku v 10 minutách a pak už se to točí kolem bandičky zdivočelých lidí, kterou vede chlap jménem Sol a pak vám to připomenou až na konci ve 3 minutách a ještě k tomu se to nijak nevyřeší), místo Willa Smitha je tam drsná děvčica Eden (pěkná ženská, to se musí uznat), která se do takovýho filmu hodí víc než čokoládový krasavec Will. On nebyl špatnej, ale byl moc hodnej a ona se prostě s ničím nepaře.

Za dé) Postupně se dozvíte, že se to točí kolem jedné rodiny, která se rozdělila na 3 různé skupiny a každý bojuje proti každému

Za é) co mě teda opravdu pobouřilo byl záběr na zajíčka, který vystrčí hlavičku z nory a oni ho picnou rovnou mezi očíčka a hlavička už není hlavička, protože se mu rozprskne. No jako fuj, že to musí v každým filmu schytat nějaký zvířátko??!!!

Za ef) začátek je dosti rychlý, protože skupina co je vyslaná do ghetta je extra rychle mrtvá. Klasicky přežijí 3 lidi, a klasicky se tahle skupinka ještě zmenší. Pak byla dosti nechutná scéna s grilováním, brrr.

Za gé) následně už to bylo vše o akci, což se mi líbilo. V některých scénách jsem byla fakt našponovaná a měla jsem chuť řvát na herce ať utíkají rychleji, ať uhnou atd. (Po uklidnění a uvědomění si svého předchozího stavu jsem jsi připadala jak blázen, njn , film mě strhnul). Najednou se tam zjevili rytíři na koních, hrad, lidi jak ze středověku, souboj s nějakým podivným chlapíkem v brnění a hned potom tam vjeli s fárem a zas se to začalo točit o něčem jiném a na hrad se v minutě zapomělo.

Za há) mrzelo mě, že tam dali malý prostor Viper (holka odSola). Hrozně rychle ji sejmuli, škoda.

Za chá) A konec? Když to začalo, tak jsem netušila jak to dopadne, jestli Eden umře, jestli zachrání lidstvo nebo jestli se taky nakazí. A postupem času jak jsem to sledovala, tak mi bylo jasné, že to nebude optimistický konec. Prostě se přidala k izolovaným a ti ji vzali jako svého vůdce (nic jiného jim nezbylo, když se Sol odebral do věčných lovišť)

Za í) ještě jsem si vzpomněla na scénu, kdy jedou v tom fáru a dovnitř jim skočí Sol a ještě jeden pankáč, nevím proč, ale přišlo mi totakové nějak vtipné a blbé zároveň, taková akce neakce, se tam všichni strkali, škrtili a vyhazovali navzájem.

Za jé) Sol umřel taky tak nějak zvláštně, čekala jsem, že ho zastřelí Cally (jeho ségra, která pomáhala Eden, takový to klasický dojemný vraždění v rodině pro dobro lidstva) a on se rozpůlí o autobus, kterej tam přistavěli jeho kamoši.

Za ká) není tam žádný typický krasavec (snad jen Stirling je ucházející)

Za el) celkový dojem: ucházející film, bez nějak extra velkých filmových triků (což tomuhle filmu neubírá na „kráse“), neokoukaní herci, slušná krvárna s krvavýma záběrama pro silný povahy (představa, že mi pancéřový vrata přivřou ruku mi utkvěla v mozku a asi se ji jentak nezbavím, ono to totiž muselo celkem bolet, víte?!)

Za em) musím sehnat soundtrack!!!! Protože hudba byla dost dobrá.

Za en) toť celá má recenze

 
posted by kikski at 20:57 | Permalink |


0 Comments: