VOŇAVÁ PETRA anebKRÁSNÉ DOPOLEDNE

Takhle suprové dopoledne opravdunezažívám často. Viděli jsme se s Petrou a zase to bylo téměř dokonalé.

Nevím jak můj milovaný protějšek,ale já z našeho vztahu cítím ohromný vzájemný respekt a porozumění. Až namalou výjimku, která už je za námi, je to tak, že když jeden něco řekne neboudělá, tak ten druhý k tomu má už nakročeno nebo se nadechujek proslovu na dané téma. Nechápu, kde se ve dvou lidech - před pěti dnyještě cizích - bere tolik empatie. A mluvení v ironických náznacích ovládáPetra jako málokterý člověk. Řeknu to jenom za sebe, mám pocit, že jsme spoluvyrůstali a svůj vzájemný vývoj sledovali a mapovali. V tomhle světě tosamozřejmě není pravda, ale ten nahoře to asi pozorně a pečlivě zrežíroval.Jsem ateista a to zapřisáhlý, ale v našem případě si říkám, že něcopodobného není snad ani možné. Já to tedy nikdy nezažil a myslím si, že už jsemtoho zažil opravdu dost.

Když sleduji voňavou Petru, takvím, že to není jednostranné a o to je to pro nás pro oba cennější. I kdyby sejednalo jenom o náhlé vzplanutí, tak je to něco nádherného, úžasného, co se užu nikoho z nás nemusí v životě opakovat. Proto o tom taky tolik píšu,proto se snažím Petru vidět kdykoli to jenom jde – nechci prostě o nic přijít,protože by to byla hrozná škoda.

Ještě ta voňavá Petra. Dříve jsemtenhle výraz moc nechápal a bylo mi to taky dost jedno. Se ženou jsem se prostěvyspal a bylo. Většinou to potom vzalo rychlý konec. Taková žena nevoněla.Petra voní. A neznamená to ani náhodou, že si jí očichávám nebo kontroluji zdase mi někde nezapotila, ale ta ženská je prostě naladěna na naprosto stejnounotu jako já. A ještě ke všemu mi bude vonět, i když zryje kus pole, pokácídeset stromů, vykydá prasatům a bude celá špinavá a ulepená. To v jejímpřípadě nehraje žádnou roli. Stejně mi bude vonět. To prostě Petra umí. Pro mneurčitě. A to teď vůbec nemyslím na sex, i když sex s ní byl také opravduskvělý a takový očišťující a úlevný.

Dnes jsme spolu seděli chvíliv Macu a ona snídala. Já ne. Ale byli jsme spolu. A bylo nám spolu mocdobře. Nerad mluvím za někoho, ale za Petru si to v tuto chvíli dovolím,protože jsou na světě věci, které nepřehlédne ani ten nejtupější chlap. A ještěke všemu, když se za takového vůbec nepovažuji.

Nemám rád Gotta, ale název jehopísničky „Když muž se ženou snídá“ je téměř dokonalý. Možná, že si dost chlapůkdyž tu píseň uslyší, živě přestaví míchaná vajíčka a pořádnej žvanec. No, toasi právě Ti materiálně zaměření jedinci nebo lépe řečeno ti, kteří se opravdupotřebují jenom nasnídat, přečíst si při tom noviny a mazat ke strojům. Mně topřipadá jako takové potvrzení vztahu, závěrečná epizoda předcházejících zážitkůnebo nočního dějství, po kterých nastane rozloučení, při kterém si jdou obaplnit své povinnosti, aby mohl jejich vztah fungovat dál. Krásné je na tomještě to, že si udělají v klidu další plány a ujasní si vlastně bezpřímých a určitých slov pouze řečí těla a rozhovorech o ostatních věcech, jakna tom ve svém vztahu jsou. Při těchto chvílích jsem přesvědčen, že se významněstírá rozdíl mezi ženským a mužským chápáním světa, i když se opravdu většinouvůbec nemluví o tom vztahu a o sexu. Chování muže a ženy jim navzájem říkánaprosto vše a díky tomu, že jsou oba partneři ještě ten den čerství, i když seprávě tři hodiny milovali, tak ustupují do pozadí mnohé rušivé elementy, kteréby již při večeři vyskočily s jasnou samozřejmostí na povrch.

Ano, takhle jsem se cítil dnesráno s Petrou a měl jsem hned takovou chuť do tohoto dne, že jsem učinildokonce rozhodnutí, že zase budu pracovat. S každým rozhodnutím přicházívzápětí úleva a zase jsem si potvrdil, že je to pravda. A dokonce jsem svémumiláčkovi své rozhodnutí oznámil. Petra mne docela překvapila, když řekla, žemá nějakou kámošku, které by se mohla zeptat jestli by o něčem nevědělav oblasti sportu. Ona ta krátká společná schůzka opravdu dělá divy,alespoň na mne to tak působilo.

napsal/a: mcmz 12:13 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář