21.Říjen 2008,13:30
Nebudu se tady nijak extra rozepisovat o tom, co se dá najít na serialzone, ale případnýho návštěvník a člověka, co občas na něco rád koukne tady upozorním na pár věcí, co podle mě stojí za mrknutí.

Letošní podzimní sezóna se ohledně seriálů (především) v USA nese ve stylu návratu velkých hitů. Pro mě o to příjemnější je, že se k nim řadí další věci, co mě zaujaly hned po prvních dílech.

Protože koukám na víc věcí, zkusím to rozdělit nějak podle žánrů a připsat pár poznámek, co by mohly pomoct v orientaci. 90% věcí se škatulkovat nedá, já to seřadím zhruba podle toho, co v uvedených věcech převládá.

Pokud bude někoho zajímat o čem co je, stačí klepnout na název v seznamu.

Novinky:


Fringe - Akta-X jsem měl vždycky rád a přestože mě poslední sezóny celkem úspěšně minuly, tak jsem po mrknutí na před létem uniklý pre-air zavětřil :-) seriály, kde jsou záhady propletený s detektivkou a pořádným hlavním příběhem, to já můžu (bude tam pořádnej příběh? :-) )

Eleventh Hour - odvysílaný jsou zatím jen dva díly a zdá se, že se to ponese v podobným duchu jako Fringe. Vědec řešící případy, který jsou nějakým způsobem svázaný s vědou a jako jeho stín a ochránkyně fešná agentka FBI.

Crusoe - novodobý zpracování notoricky známýho románu. O víkendu se vysílaly první dva díly. Mrknul jsem zatím pouze na cca 20 minut a rozhodně se nedá čekat postupný zabydlování na ostrově. Z toho úvodu jsem pochytil hlavně to, že milej Robinson už ve svým karibským ráji nějakej ten pátek je (i s Pátkem :) ) a teď jde o to, jak se dostat k ženušce domů. Prostě taková hollywoodská verze, uvidíme.

True Blood - upíři žijí veřejně mezi lidmi. To je základní charakteristika, každopádně má tenhle seriál jednu z nejúchylnějších úvodních znělek, co jsem kdy měl tu čest vidět. Záleží na vkusu, na co koukáte, ale zatím to vypadá na poměrně zajímavou záležitost. Btw, tolik sexu jsem v seriálech v životě neviděl, holt kabelovka. V každým díle si to někdo s někým rozdá a občas mi to přijde už jako úchylka tvůrců.

My Own Worst Enemy - Henry Spivey (Christian Slater) je typickej představitel střední vrstvy.Má obyčejnou práci, milující manželku, dvě děti, fajn bydlení a psa.Edward Albright je agent, který mluví 13-ti jazyky, míli uběhne za 4minuty a je vycvičen k zabíjení...Mno, asi takhle :) zatím šly dva díly, úvodní se mi líbil. Co bude dál, to těžko říct.

Knight Rider 2008 - novodobý zpracování klasickýho seriálu z 80. let. Jestli to má na to se vyrovnat svýmu béčkovýmu předchůdci, to se teprve ukáže. Každopádně je pro mě osobně nový auto - vytuněnej Ford Mustag GT - rozhodně moc příjemný na kouknutí.

Klasika:

The Big Bang Theory - na sitcomy se moc nedívám, prostě mi ten humor většinou moc neříká, ale jsou i perličky, který složí i mě. V tomhle ohledu pro mě vévodí jednoznačně tenhle objev minulý sezóny, geniální záležitost, u posledních dílů jsem se v podstatě doslova válel smíchy.

Supernatural - duchařina s luxusním vývojem a příběhem. Tahle záležitost známá u nás pod lehce zavádějícím názvem názvem Lovci duchů zraje jako víno (tímhle vlastně vykrádám sám sebe, protože tuhle hlášku jsem použil, když jsem na tuto parádu psal názor na serialzone). Tohle je jedna z věcí, u kterých mi fakt neujde ani ň.

Dexter - u prvního dílu někdy před dvěma roky jsem si říkal "to si snad dělají prdel" :)) (když tam krájel jednu svou oběť). Hlavní hrdina je masový vrah pracující u policie a likvidující postupně zločince, na který nedosáhla ruka světský (neDexterový) spravedlnosti. U nás vyšlo i knižně, ale kromě základních věcí to spolu moc společnýho naštěstí nemá. Osobně se mi kniha moc nelíbí a seriál je pro mě daleko lepší. Doporučuju naprosto maximálně.

Californication - David Duchovny v roli cynickýho spisovatele, jehož hlavním problémem je momentální tvůrčí krize a během nový sezóny především snaha nepřefiknout každou ženskou, protože by riskoval, že přijde o tu, se kterou žije. Jelikož to v první sezóně klátil jak to jen šlo, tak jsem zvědavej, jak dlouho mu to teď vydrží.

Heroes a Prison Break nemá cenu popisovat, když to u nás je známý dostatečně.

Už aby to začlo:

24 - no tak na prvním místě nesmí chybět samozřejmě moje nejmilovanější věc, která mě stála díky překladům kvanta hodin volnýho času. Zhruba za měsíc přijde film a v lednu po dvou letech nová sezóna. Holt pitomci scénáristi museli stávkovat a odnesl to mimo jiný i tenhle geniální seriál.

Scrubs - jeden z nejgeniálnějších seriálů co znám. Spousta smíchu, zábavy a především záchrana mýho zdravýho rozumu někdy počátkem letošního roku.

Battlestar Galactica - blíží se finále a já pomalu počítám dny, už v lednu :)

Lost - no nevím jak vy, ale mě teda rozhodně zajímá, co se bude dít dál. Taky to není už daleko, týden sem a týden tam :)



Počítám, že jsem na něco zapomněl, tak to sem později doplním. Ale tohle by mělo tak zhruba odpovídat tomu, co sleduju teď nejvíc..
     
    vložil: megawir
    Permalink ¤ seriály ¤


    0 Komentáře: