02.Září 2011

přírodní léčba


Tak se mi povedlo dokončit první web, který nějakým způsobem žije :-) Dřív jsem v práci kutil spíš střeva a nic z toho nebylo nikdy vidět, tentokrát jsem pro zábavu napsal e-shop v php. Jde o prodávání přírodních přípravků, které mají pomáhat, když Vás něco bolí. Takže se to většiny čtenářů tohodle blogu netýká :-)
Z programátorského pohledu tam lze nalézt pár zajímavostí, jako třeba léčivé rostliny, z nichž jsou výrobky vyrobeny. Jde o cílenou SEO optimalizaci, která láká návštěvníky i na něco jiného a zároveň odlišuje web od ostatních. Výrobky OKG se totiž prodávají na podobném principu jako je MacDonalds a jiné super společnosti, myslím že se tomu anglicky říká "franchaising" musíte plnit předepsané normy, aby jste se nelišili od vzhledu mateřské firmy. proto většina podobných e-shopů musí mít z principu stejný obsah, stejné ceny. to se pak dost těžko soutěží :-).
Na hlavní stránce přírodní léčba je javascriptová animace jako úvodník. Protože některé vyhledávače ignorují flash, tak jsem to celé přepsal ručně do JS, je tam kostlivec obklopený částmi těla a ty odkazují na jednotlivé výrobky. Ostatní stránky se chovají už jako normální e-shop. Výrobky hojí popáleniny, exémy, řeší zažívání a obezitu, taky je tam něco na klouby a spol. Standardní sada, co se hodí Vašim rodičům, k narozeninám a vánocům :-) Kamarádka, která se stará o obchod, vyrobila docela hezký letáček, tak ho sem dám na konec.
 
Autor: mir.1 v 14:44 |


Komentáře (0):