17.Srpen 2010
většina webů poskytuje funkci zobrazení seznamu posledních článků, příspěvků. Obdobný mechanismus funguje i v případě chatů a diskusí, kde to lidem připadá samozřejmé. U přímé komunikace jde o přirozenou funkci vycházející z účelu. Je tam zakázáno tapetování, neboť znepříjemňuje uživatelům život a když se do toho vloží nějaký reklamní robot, tak jde komunikace k šípku. Proto rozumní programátoři omezují počty za sebou jdoucích hlášek od jednoho uživatele, nebo hledají podobnost předchozí hlášky.
V případě článků nebo blogů, jde spíše o zviditelnění lidí, jež by byli jinak nedohledatelní. Zde existuje zas několik krásných přístupů, například povolení jednoho příspěvku za den, schvalování administrátorem či živelný posun jako je zde, ale i jinde. Přitom by bylo podstatně rozumnější filtrovat od každého uživatele pouze jeho poslední zprávu. Tím by se nezahltila fronta nesmyslnými zprávami o aktuálním dění ve všech sportovních odvětvích, nebo neocenitelnou zásobou receptů. Hlavně by vynikli samotní uživatelé, což byla prvotní myšlenka těchto funkcí.
A proč to píši, třeba si to přečte někdo z adminů webu a začne přemýšlet nad tím, jaký rozdíl je programovat a přemýšlet nad tím, co programuji.
 
Autor: mir.1 v 16:40 |


Komentáře (0):