07.Duben 2010
Včera sem si založil diskuzi "Na co myslím", takový malý vtípek. Byl sem utahanej a chtělo se mi spát, taky sem prospal 11h v kuse. Zajímal mě počet zhlédnutí, reakcí, pro mě to smysl mělo.
Ráno sem se zalogoval a koukám, moje diskuze zmizela, chvíli přemýšlím a pak si začnu číst pravidla. Pravděpodobně sem porušil hned dva body. Neřídil jsem diskuzi, otázkou je, co to vůbec znamená. Jaké intervaly sledování jsou určeny. Proč mi nesmazali za nepřítomnost i jiné mé pokusy? Pak by mohla přijít v úvahu nesmyslnost mého příspěvku. Ale on měl smysl ve zkoumání lidského chování.
Zde narážíme na jednoduchý problém většiny webů. Administrátoři s neomezenými právy, rozhodujícími o všem co vidí, ale ne nutně chápou. Jejich rozhodnutí je vždy správné a nedá se proti němu bránit.
Proti tomu bych asi nic neměl, jen kdybych programoval tento portál, asi bych je donutil napsat několikařádkové odůvodnění, které by si postižený mohl přečíst. Takhle se ve mě klube malý čertík přemýšlející o spravedlnosti banování IP v případech sdílených linek. Nebo využívání proxy adres nejlépe čínských.
 
Autor: mir.1 v 12:34 |


Komentáře (0):