08.Prosinec 2009

Ženy a orgasmus 1.díl - Co orgasmus ovlivňuje a jak ho rozpoznat | Dívky a ženy

Ženský orgasmus je pocitové vyvrcholení vzrušení (rozkoše) u ženy.Mít nebo nemít orgasmus je osobní věc ženy a rozhodně není nutnost hovždy dosahovat, aby byla žena spokojena se svým sexuálnímživotem. Mnoho lidí věří, že by ženy měly mít orgasmus, že je se ženouněco v nepořádku, pokud ho nemá. Domnívám se, že žena, která chce mítorgasmus, ho bude schopna dosáhnout tehdy, až pro to nastane ten pravýčas, kdy její tělo bude na to připraveno.

Čas dozrávání

Je mnoho faktorů, které prožívání orgasmu u ženy ovlivňují. Prvním faktorem je věk a sexuální zralost ženy. Mladé dívky se vrhají do sexuálního života ve stále mladším věku. Některé s dosažením orgasmu nemají problém, jsou sexuálně velmi vzrušivé. Jiné však zahajují sexuální život, přestože jejich tělu se do toho ještě nechce, nic je nevzrušuje, a to jen proto, že chodí s klukem, který sex vyžaduje. Takové dívky by se sexemraději měly počkat do té doby, než ucítí,že jsou na to zralejší, např.do 18-20let, a s klukama se jen kamarádit. Není nutné to dělat jenproto, že to dělají všichni ostatní!

Kouzlo masturbace a začátek sexuálního života

Jak dívka pozná, že je na sexuální hrátky zralá? Především tak, že začne objevovat, co ji vzrušuje, objeví kouzlo masturbace (Ženská masturbace, Techniky ženské masturbace) a dojde sama třeba i k orgasmu (Co je to orgasmus?).Také začne toužit po bližším kontaktu s některým chlapcem a pokud dojdetřeba k líbání, objeví se příjemné pocity v podbřišku a zvlhčenígenitálií. Pokud toto dívka neprožívá, buď není ještě dost „zralá“,nebo nepotkala toho „pravého“, nebo váhá, jestli ji víc nepřitahujídívky a hledá svoji sexuální orientaci. Dívkáma ženám, co ještě neví, co je to orgasmus radím: Mějte ráda své tělo anestyďte se sama sebe dotknout. Poznejte citlivost částí svého těla anebojte se o tom říct partnerovi.
Dalším faktorem, který hraje roli při prožívání orgasmu při sexus partnerem je samotný výběr vhodného partnera. Jednak vás partner musípřitahovat i jinak než nabitou peněženkou a nablýskaným fárem, protožejinak můžete zjistit, že je to naprostý vůl a nejde mu o nic jiného,než se udělat a na vaše uspokojení kašle. Pokud tedy najdete partnera,který vás přitahuje a záleží mu na vás, poradím vám pár věcí. Oprosťtese od tabu určujících, co máme a nemáme mít rády v sexuálním životě. Zkoušejte různé sexuální praktiky a polohy a experimentujte, probuďte svou sexuální fantazii a objevte, co se vám líbí nejvíc a vzrušuje vás.

Rozdíly ve způsobu dosažení orgasmu u různých žen

Naprostá většina žen dosahuje orgasmu drážděním klitorisu, event. vkombinaci s drážděním poševního vchodu. Mnoho mužů si tuto zvláštnostženské sexuality neuvědomuje a tuto aktivituzanedbává. Asi 40% žen je vzrušivých výhradně klitoridálně zatímcovýhradně vzrušivých vaginálně je asi 4x méně. U klitoridálně dráždivýchžen nevede k orgasmu jakkoliv dlouho trvající soulož bez drážděnípoštěváčku. V průběhu života se citlivost a preferovaný způsob drážděnímůže měnit. Zvláště u mladých dívek se můžeme často setkávat sneschopností dosáhnout orgasmu, a to ani při masturbaci. Tyto dívkyprostě musí k orgasmu dozrát, a tato funkce se často objeví až po delšídobě pohlavních styků. Nicméně asi 5-6% žen zůstává trvale celoživotněneschopných dosáhnout orgasmu jakýmkoliv způsobem. Tyto ženy by se tímneměly stresovat, protože i přesto prožívají často uspokojivý sexuální život. Jen výjimečně je anorgasmie spojena s frigiditou.

Různorodost prožívání orgasmu

Některé ženy mají bouřlivý orgasmus, jiné mírný. Některé majímultiorgasmus (vlna orgasmů následujících těsně za sebou), jiné pouzejediný. Některé nejsou příliš sexuálnězaloženy, jiné ano. Pokud se žena chce opravdu naučit mít orgasmus,patrně toho bude schopna. Ale vyžaduje to čas, trpělivost, uvolnění,šikovného partnera (pokud chce orgasmus dosáhnout drážděním odpartnera) a dobře znát své tělo. Existuje obrovský komplex možností voblasti ženského orgasmu – od orgasmu týkajícího se celého těla poorgasmus klitoridální či vaginální, od mentálního (vyvolanéhomyšlenkami) k výrazně emocionálnímu (vyvolanému silným citovýmprožitkem). Klitoridální orgasmus je vyvolán drážděním klitorisu (Klitoris a jak ho stimulovat),vaginální drážděním pochvy, kde může být nejcitlivějším místem bod G (Co to je G bod a jak ho stimulovat),pokud jsou drážděny současně, orgasmus je nazýván kombinovaným nebokomplexním. Také je možné vyvolat orgasmus análním drážděním, v tompřípadě je snad možné ho nazvat orgasmem análním. Některé ženy jsouschopny dosáhnout orgasmu také drážděním prsních bradavek a jinýcherotogenních zón. Důležité je, aby každá žena byla v souladu s tím, cochce její tělo.

Popisy orgasmů od různých žen

Orgasmy jsou jako valící se vlny, někdy něžné a jindy jako řítící se bouře.

Nenalézám pro to slov, snad jen, že se dostaví obrovský vzmach a po něm uvolnění a je to skutečně skvělé.

Mé orgasmy představují kombinaci mořských vln a elektřiny procházející tělem.

Pro mě orgasmus představuje uvolnění napětí, zvláště kdyžmasturbuji. Jde o určité svalové kontrakce, jichž je někdy jen několik,jindy přicházejí jedna za druhou.

Prožívám pocit vzrušujícího horka někde v podbřišku, uvnitřpochvy i na vulvě. Při silnějším orgasmu se horko rozlévá v podoběslastných elektrizujících křečí do těla, většinou přes stehna do nohouaž po konečky prstů. Při slabším orgasmu horko zůstává v místěpohlavních orgánů, ale při masturbaci mohu prsty cítit stahy pochvy akonečníku. Poté vzrušení ustává a cítím pocit uvolnění.

Různé způsoby dosažení orgasmu

K dosáhnutí orgasmu neslouží jen penis. Žena může různými způsobymasturbovat a při hrátkách s partnerem má také mnoho možností, jak hodosáhnout. Je možné ho vyvolat prsty, orální stimulací - ústy ajazykem, s pomocí nějaké pomůcky - např. vibrátor, orgasmus lze vyvolattřením genitálií o tělo milence nebo o nějaký předmět, mnoho ženvyužívá k dosažení orgasmu proud vody nebo sprchu. Orgasmus je možnézažívat také ve snu nebo i při bdění při živých představách (dennísnění), nebo při sledování erotického obsahu i bez fyzické stimulace –tzv. mentální orgasmus nebo při silném citovém zážitku – emocionálníorgasmus. Každá žena je jiná a může být citlivá na jiných místech,proto zkoumejte citlivost svých pohlavních orgánů a okolí a hledejteerotogenní zóny po celém těle.

Vaginální versus klitoridální

Je nějaký rozdíl mezi vaginálním a klitoridálním orgasmem? Rozdíl jev tom, jakým drážděním je orgasmus vyvolán. Samotný prožitek orgasmumůže být rozdílný sám o sobě, nehledě na to, jak je vyvolán. Některéženy vnímají patrný rozdíl v prožitku orgasmu mezi těmito dvěma způsobydosahování. Orgasmus může být také kombinovaný, způsobený drážděnímklitorisu i pochvy zároveň. Některými ženami může být vnímán jakonejlepší, jiné si však tento způsob dosahování orgasmu neoblíbily.

Rozmanitá touha

Dokonce i ženy, které snadno dosahují orgasmu, procházejí v životěfázemi, kdy orgasmus nemívají. Bývá to spojeno s obdobím, kdynepociťujeme chuť na sex a naše touha zeslábne(nebo zmizí) na několik hodin či několik let. Příčinou mohou být třebahormonální změny, např. průběh měsíčního cyklu může ovlivnit chuť na sexa schopnost prožívat orgasmus. Ale prožívání těchto změn se velicerůzní, každá žena to může prožívat jinak. Dalším příkladem může býtklimakterium, v menopauze je prožívání sexuální touhy odlišné u různých žen, některé nepociťují téměř žádnou změnu, jiné o sexztrácí zájem, jejich touha vymizí. Negativní vliv může mít takéhysterektomie nebo užívání některých léků např. antidepresiv nebo lékůsnižujících krevní tlak, ale i přesto některé ženy orgasmus dáleprožívají.

Ztrácející se a obtížně postřehnutelný orgasmus

Většina žen má občas zážitek ztrácejícího se orgasmu – energiedosáhne vrcholu, z něhož se normálně rozlije do celého těla, ale místotoho, aby tak učinila, nestane se nic. Je to jako výstup na vrcholhory, těšíte se z něj, dojdete až téměř k vrcholu, ale dál už to nejde,nemůžete zdolat ten útes, který před vámi stojí. Přesto je to skvělýzážitek.
Řada žen si není vždy jista, zda měly orgasmus, neboť hranice mezi orgasmem a tím, kdy je člověk vysoce sexuálně nabitý - téměř vyvrcholení, na pokraji vyvrcholení - jsou poněkud setřeny.
Orgasmusmůže být velice rozmanitý. Od plně rozvinutého výbuchu, po němžnásleduje velké uvolnění, po velmi nepatrné vyvrcholení, zkrátka jenjakýsi záblesk, po němž následuje pocit uklidnění a uvolnění. Někdy jevrchol zcela určitý, jindy vjem vrcholu vůbec nepostřehnete, vzrušeníustává a dál se nic neděje.

Rozpoznání orgasmu

Orgasmus může být tak jemný, že se nedomníváme, že by si to, copociťujeme, zasloužilo takové označení. Jak to poznáte? Vnímáte pocitzavršení a dále už netoužíte po sexu. Pokudpravidelně masturbujete a nezažíváte nic, co byste mohly označit slovemorgasmus, co vás přiměje přestat? Ten pocit, že už to dále nejde, ževzrušení, které jste zažila, nejde už dále stupňovat. Patrně jde ovelice jemný orgasmus, netrapte se tím. S trochou času a koncentracebude s největší pravděpodobností zesilovat. Naopak někdy může být ženanatolik zdolána a přesycena touhou, že ukončí sex,aniž by muselo dojít k orgasmu. Jiné ženy uvádějí, že někdy se pro něpožitek z penetrace zcela náhle stane k nevydržení. Pocit „už dost!“vůbec nemusí souviset s orgasmem, navíc to ani nemusí být fyzickáreakce. Možná je to určitý pocit úzkosti, který bez varování vyplave napovrch z našeho nevědomí.

komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů