08.Prosinec 2009

Ženy a orgasmus 2.díl - Jak na to | Dívky a ženy

Každá žena může mít nějaké oblíbené techniky,jak nejsnáze dosáhnout orgasmu. Některým trvá dlouho, než naleznou tunejlepší cestu, jiné mají hned jasno. Žena může dosahovat orgasmusnadno při masturbaci, ale při sexu s partnerem to může být obtížnější. Někdy to prostě chce se hodně uvolnit a nebát se převzít v sexu iniciativu a prostě řídit situaci.

Nejdůležitější místa pro vzrušení ženy

Poštěváček - klitoris

Drobné topořivé tělísko, nacházející se nahoře u spojení malýchstydkých pysků. Tvoří ji glans (žalud) a klitoridální předkožka (můžepřekrývat glans).

Vulva a vagina

Nejcitlivější na dotek mohou být velké nebo malé stydké pysky apoševní vchod. Ve vagině mohou být místa různě citlivá, nejdůležitějšíje zřejmě bod G, viz dále.

Bod G

V pochvě existuje jedno místo známé jako bod G. Jedná se o zakrněloumužskou prostatickou žlázu, již některé ženy shledávají vysocecitlivou. Nachází se na přední stěně vaginy, asi tak palec hluboko(3-5cm), když jej nahmatáme, cítíme za ním stydkou kost (sponustydkou). Bod G můžeme vnímat jako drsné a hrbolaté místo, při vzrušenítvrdnoucí. Obsahuje totiž také, podobně jako klitoris, topořivátělíska.

Ostatní erotogenní zóny

Při sexuálních hrátkách by neměl partnersoustředit pozornost jen na klitoris nebo vaginu a stimulovat může iostatní erotogenní zóny hlazením rukama, drážděním ústy a jazykem nebotřeba vibrátorem. Jde třeba o hlazení a líbání za krkem, na prsou,lízání a sání prsních bradavek nebo jejich dráždění prsty či různýmidruhy vibrátorů. Některé ženy mohou být na prsou hodně vzrušivé astimulace prsních bradavek samotná jim může přivodit zážitek orgasmu.Dále hlazení a líbání bříška, hýždí, vnitřních stran stehen, okolígenitálu, hráze a konečníku. Pak může partner líbat nohy a cucat ženěprsty na nohách. To vše může být buď předehrou ke styku nebo probíhatsoučasně se stimulací klitorisu nebo vaginy.

Stimulace erotogenních zón

Řekli jsme si, jaké jsou u žen nejčastější erotogenní zóny a teď se podíváme, co na ně nejčastěji platí.

Klitoridální stimulace

Stimulace klitorisu prsty:

Klitoris je velmi citlivý orgán. Stimulaci provádějte jemně, většítlak na klitoris může být velmi bolestivý a důležitá je pro příjemnoustimulaci dostatečná lubrikace. Klitoris můžeme zvlhčit slinami,poševním sekretem, lubrikantem, nebo i spermatem po ejakulaci muže(pokud se žena nebojí otěhotnění nebo bere HA). Pokud žena taktomasturbuje, může poučit partnera, jak jí to má dělat. Avšak ne všichnimuži dokáží mít pro tuto stimulaci takový cit jako žena sama. Drážděníklitorisu partnerem ženu může vzrušovat, ale nemusí ji to dovést až korgasmu. V tom případě by to měl partner pochopit a nechat ženu, ať siklitoris dráždí sama a on by se mohl přitom zaměřit na stimulaci jinýchmíst.( Klitoris a jak ho stimulovat)

Orální stimulace klitorisu:

Klitoris může být stimulován jazykem, jemné lízání, které postupnězesiluje a zrychluje. Některým ženám se líbí sání a kousání klitorisuústy partnera. Dobře provedená orální stimulace je pro většinu ženjednou s nejspolehlivějších cest, jak dosáhnout uspokojení. Není tovšak vždy snadné, každá žena to může mít ráda jinak. Některým ženámtato stimulace moc neříká a dávají přednost stimulaci klitorisu prsty.K orální stimulaci klitorisu můžeme k posílení přidat dráždění dalšícherotogenních zón prsty nebo pomůckami, např. vulvy (zevní pohlavníorgány), zevní nebo vnitřní části vaginy (bod G), konečníku, prsou aprsních bradavek.

Stimulace klitorisu prsty nebo jazykem + orální stimulace vulvy - cunnilinctus

Žena si může klitoris stimulovat prsty sama nebo jí to dělá partner.Ten může klitoris dráždit i jazykem a střídavě dráždí ústy a jazykemvulvu, hráz a třeba i konečník. Může použít i jemné kousání, nebo sánístydkých pysků. (Cunnilinctus - Jak dráždit ženu ústy)

Klitoridální stimulace + vaginální penetrace

Vaginální penetrace je proniknutí do vaginy a dráždění prsty,penisem nebo nějakými pomůckami, např. vibrátorem. Současně jestimulován klitoris, většinou prsty, nebo i jazykem (při drážděnívaginy prsty a vibrátorem). Dráždění klitorisu prsty může provádět ženasama nebo její milenec prsty i jazykem současně s drážděním vaginy.

Vyjádření prožitku jedné ženy:
Vím, že musím mít drážděn můjklitoris, abych dosáhla orgasmu, ale orgasmus je hlubší, pokud seodehrává současně s vaginální penetrací.

Vaginální penetrace, bod G a ženská ejakulace

Bod G ve vagině můžeme cíleně dráždit prsty, penisem nebovibrátorem. Stimulace bodu G ve vagině prsty může být až bolestivá,takže prosím, provádějte ji jemně. Důležitá je dostatečná lubrikace,proto při méně zvlhčené sliznici použijte lubrikant. Dráždění bodu Gmůže velmi rychle vyvolat orgasmus a ejakulaci. Jelikož ztopořený penisnení příliš ohebný, nestimuluje bod G tak dobře jako prsty. Připenetraci penisem je třeba určitých poloh pro dobrou stimulaci. Leží-ližena na zádech, pomáhá podložení zadečku polštářem. (Co to je G bod a jak ho stimulovat)

Ženská ejakulace

Když to postřehneme, můžeme si myslet, že jde o močení, a pokud nášmilenec neví nic lepšího, může nás v tomto předpokladu utvrdit. Třebažeexistuje pár žen, které nad močením během sexuálníaktivity ztrácejí kontrolu, ženská ejakulace není inkontinence! Složeníženského ejakulátu se podobá mužskému ejakulátu, ale pochopitelně bezsemene. Produkují jej parauretrální žlázy uvnitř erektibilní houbovitétkáně bodu G a výměšky těchto žláz jsou vyměšovány někdy do močovétrubice, někdy i do vaginy. (Žlázy mohou vyúsťovat na jedné nebo naobou stranách bodu G, tj. v močové trubici nebo ve vagině - je to velmiindividuální.) Ženský ejakulát je řídký a obvykle čirý, někdy všaknažloutlý nebo bělavý. Po zaschnutí nezanechává skvrny. Ejakulát jevodnatý a má tendenci vymývat lubrikaci. Vůbec se nepodobá vazkémuvaginálnímu sekretu.
Ejakulace může být běžnější u lesbickyorientovaných žen, snad proto, že se umí lépe vcítit do prožitku druhéženy a lépe - citlivěji provádí stimulaci vedoucí k ejakulaci. Ale jeurčitě spousta žen, které ženské ejakulace dosahují při intimním stykus mužem.

Zde uvádím popis tohoto prožitku při erotických hrátkách dvou žen:
Dohrudi mi udeřil mocný proud tekutiny, když jsem klečela mezi jejímanohama s prsty uvnitř ní. Užasla jsem. Tato zvláštní milenka pravidelněsvou ejakulací promáčela postel. Někdy tekla, jindy stříkala. Obvyklejsem po milování musela stáhnout prostěradla a nechat uschnout postel.

Vaginální fisting

Jedním ze způsobů vaginální penetrace je vaginální fisting. Je toaktivita, při které jedna osoba vloží celou ruku do vaginy ženy.
Prosím,nepokoušejte se o to, dokud si nepromluvíte s někým, kdo to již dělal,nebo si pečlivě nepřečtete o tom, jak se to dělá! Hrozí zde vážnézranění!
Vaginální fisting je běžnou praxí mezi některými lesbicky orientovanými ženami, méně běžný mezi heterosexuály. Teoreticky může kdokoli komukoli provádět fisting, nezáleží na jeho sexuálníorientaci. Muži by si měli uvědomit, že mají velké pěsti, a nic bynikdy nemělo být zasouváno do vaginy násilím. To, co umožňuje provéstvaginální fisting, je schopnost vaginy měnit svůj tvar, když jesprávným způsobem stimulována. Většinou je to snažší u žen, které jižrodily. Potřebujete být ovšem v takovém emocionálním rozpoložení, kdyjste zcela uvolněna, věnovat čas předehře,která vás opravdu vzrušuje.Přestaňte ihned, jakmile ucítíte nějakou obtížnou bolest. Pokud hodláteněkomu provádět fisting, ujistěte se, že máte krátké a hladké nehty bezjakýchkoli ozdob. Užívejte spoustu lubrikantu. Vaginální vchod musí býtzcela uvolněný.
Dejte si čas. Musíte se cítit v pohodě. Věnujte tomutolik času, kolik je potřeba, je-li to nutné, i hodiny. Pohrajte si stím, třemi, čtyřmi, pěti prsty a pak klouby. Po vklouznutí kloubůsevřete pomalu ruku v pěst, s palcem uvnitř. V této chvíli někdy dojdena pár vteřin ke křečovitému pocitu, který za pár vteřin pomine; pokudne, vytáhněte ruku. Klitoridální stimulace někdy křeč uvolní. Vyžádejtesi zpětnou vazbu a umožněte své partnerce řídit akci. Klitoridálnístimulace v jakémkoli bodě tohoto procesu bývá velice prospěšná, taktéždráždění jiných erotogenních zón. Zakusit fisting je jistě neuvěřitelnýzážitek a orgasmus, který je výsledkem této činnosti, bývá často veliceintenzivní.

PC sval

Jestliže se vám líbí penetrace a chcete-li mít dobrý orgasmus, jepotřeba mít dobře tonizované pánevní svalstvo a obzvláště zdravýpubococcygeální (PC) sval. PC sval je možno procvičovat tzv. Kegelovýmicviky. Jedná se o střídavé napínání a uvolňování svalů pánevního dna.Tyto cviky byly vyvinuty pro pacienty s močovou inkontinencí, jejichpozitivními vedlejšími účinky jsou zlepšení prožívání rozkoše při sexu. Letáček se cviky by se měl nacházet v každé gynekologické ordinaci.

Orgasmus vyvolaný análním drážděním a anální penetrací

Velmi vzrušující erotogenní zónou může být dráždění místa od hráze kokolí konečníku a konečníku samotného zvnějšku svěrače prsty, ústy,jazykem, penisem nebo nějakou pomůckou. Dalším vzrušujícím krokem můžebýt anální penetrace - proniknutí do konečníku a jeho následnédráždění. Můžeme začít s lehkým proniknutím prstu, jazyka,pomůcky...Je-li žena dost vzrušená, může se partner pokusit oproniknutí penisem. Při anální penetraci prstem, penisem nebo nějakoupomůckou je možné při určitých polohách skrz stěnu konečníku masírovatbod G ve vagině a dráždit ho a dojít tak k orgasmu. Nemusí to však býtpravidlo, některé ženy nejsou na bod G příliš citlivé a anální orgasmusmůže vyvolat dráždění jiných vzrušivých míst v konečníku. Vzrušení přianální penetraci penisem může vyvolávat také následné tření poševníchstěn o sebe (je-li pochva prázdná).
Je možné dráždit současně klitoris, vaginu i konečník a prožitek orgasmu se stává tím hlubším (komplexním). (Anální sex)

Masturbace

Svého prvního orgasmu dosahujeme převážně při masturbaci.
Typ orgasmu, jaký žena prožívá během masturbace, může být zcela odlišný než ten, který zažije s partnerem.
Když masturbuji, mám intenzivnější, ale lokalizovanější a kratší orgasmus.
Každá žena by se měla naučit, jak potěšit sebe sama. Je to úžasnácesta, jak se zbavit napětí. Některé ženy dosáhnou orgasmu výhradně přimasturbaci. Proč? Partner asi správně neví, co partnerce dělá dobře.Proč se nepoučit z masturbace a nepřenést tyto praktiky do sexuálních hrátek s partnerem? (Ženská masturbace, Techniky ženské masturbace)

Vibrátory a jiné pomůcky

Vibrátor může být dobrou pomůckou k dosažení jinak hůředosažitelného orgasmu. Je spousta druhů vibrátorů různé kvality, jetřeba vyzkoušet, co které ženě vyhovuje. Samozřejmě nemusí sloužit jenpro stimulaci vaginy, ale i klitorisu, celé vulvy, konečníku a může sepoužít i pro anální proniknutí, pokud je to ženě příjemné. Také jemožné drážit vibrátorem např. prsní bradavky a jiné erotogenní zóny.Také je spousta jiných erotických pomůcek, které lze použít k drážděníerotogenních míst. (Erotické pomůcky)

Jak na to s klitorisem při vaginálním styku

Spousta a spousta žen nedosáhne orgasmu už jen vaginální stimulací.Klitoridální stimulace má určitě naprostý úspěch coby základní metodapro dosažení orgasmu ženou samotnou nebo jejím milencem, a může býtprováděna před penetrací, během penetrace nebo po ní. To ovšemneznamená, že nejsou ženy, co prožívají pouze orgasmus při vaginálnímstyku a dráždění klitorisu jim nic neříká. Je jich však spíš menšina.

Vhodná pro dosáhnutí orgasmu je např. pozice, kdy je žena nahoře napartnerovi. Může tak zvolit přesný tlak na svůj klitoris, má podkontrolou úhel i rychlost stimulace. Některým ženám vyhovuje třít seklitorisem o tělo svého milence, zatímco jeho penis je uvnitř vaginy.Je-li žena nahoře, může se sama také lépe svého klitorisu dotýkat svýmiprsty. Pro to je dobrá i pozice na boku a jiné...Jen vyzkoušet...

komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů