29.Prosinec 2007

Citáty o přátelství

PŘÍTEL - ČLOVĚK, KTERÝ PŘICHÁZÍ TEHDY, KDYŽ UŽ VŠICHNI ODEŠLI. PŘÁTELÉ JSOU PŘÍBUZNÍ, KTERÉ SI ČLOVĚK VYBÍRÁ SÁM. JECELKEM VELICE SNADNÉ PSU ROZUMĚT A NAUČIT SE ČÍST JEHO MYŠLENKY. PES SENEUMÍ PŘETVAŘOVAT, NEUMÍ KLAMAT, NEUMÍ LHÁT, PROTOŽE NEUMÍ MLUVIT. FALEŠNÝ PŘÍTEL JE HORŠÍ NEŽ NEPŘÍTELPROTOŽE NEPŘÍTELI SE VYHÝBÁŠ, KDEŽTO PŘÍTELI VĚŘÍŠ. ODSUZUJI-LI CHYBY SVÝCH PŘÁTEL, TO JEŠTĚ NEZNAMENÁ, ŽE BYCH JE PŘESTAL MÍT RÁD. BEZ DŮVĚRY NENÍ PŘÁTELSTVÍ. VE ŠTĚSTÍ JE SNADNÉ NALÉZTI PŘÍTELE, V NEŠTĚSTÍ VŠAK ZE VŠEHO NEJNESNADNĚJŠÍ.SMÍCH NENÍ ŠPATNÝ ZAČÁTEK PŘÁTELSTVÍ A JE JEHO NEJLEPŠÍM KONCEM. NĚKTERÉ LIDI MUSÍME UŽÍVAT JEN PO VELMI MALÝCH DÁVKÁCH. NEDŮVĚŘOVAT PŘÁTELŮM ZAHANBUJE VÍC, NEŽ BÝT JIMI KLAMÁN. MÁŠ-LI DOBRÉHO PŘÍTELE, MÁŠ VÍC NEŽ ON. VĚRNÝ PŘÍTEL JE MEDICÍNOU DUŠE. DĚLÁŠ-LI SI NOVÉ PŘÁTELE, NEZAPOMÍNEJ NA STARÉ. 

NEJODDANĚJŠÍ PŘÁTELÉ JSOU JAKO PSI - NAKONEC VÁS KOUSNOU, KDYŽ JIM BUDETE POŘÁD UBLIŽOVAT. OBNOVENÁ PŘÁTELSTVÍ POTŘEBUJÍ VĚTŠÍ PÉČI NEŽ NEPŘERUŠENÁ. 
Jistého přítele poznáš v nejisté situaci.PŘÍTEL JE OSOBA, S KTEROU SE ODVAŽUJETE BÝT SÁM SEBOU. PŘÍBUZNÉ NÁM DÁVÁ OSUD. JAKÉ ŠTĚSTÍ, ŽE PŘÁTELE SI MŮŽEME VYBÍRAT SAMI. 
Falešný přítel je horší, než nepřítel, protože nepříteli se vyhýbáš, kdežto příteli věříš.K HOSTINÁM SVÝCH PŘÁTEL SE UBÍREJ POMALU, K JEJICH NEŠTĚSTÍ RYCHLE. 
Dlouho uvažuj, než někoho učiníš přítelem. Pak-li se pro někohorozhodneš, přijmi jej celým srdcem. Mluv s ním otevřeně jako sám sesebou.BYLI NEJLEPŠÍ PŘÁTELÉ - JEDEN O DRUHÉM TOHO HODNĚ VĚDĚL. 
Povinností přítele je uhádnout starost druhého a vyjít mu vstříc dříve, než byl o to požádán.
STEJNÉMYŠLENÍ VYTVÁŘÍ PŘÁTELSTVÍ.SVÉ ZNÁMÉ POSUZUJEME PODLE TOHO, JAK SE K NÁM CHOVALI V DOBĚ, NEŽ JSMEBYLI ÚSPĚŠNÍ. ONI NÁS POSUZUJÍ PODLE TOHO,JAK SE K NIM CHOVÁME, KDYŽJSME ÚSPĚŠNÍ. 
Při navazování přátelství pečlivě přihlížejme k tomu, abychom nezačali milovat člověka, kterého bychom jednou mohli nenávidět.NIKDY NIC NEVYSVĚTLUJTE! PŘÁTELÉ TO NEPOTŘEBUJÍ A NEPŘÁTELÉ VÁM I TAK NEUVĚŘÍ. 
Přátelé jsou lidé, kterým nevadí, zavoláte-li je třeba ve čtyři hodiny ráno.
KDYŽSE CHCE ČLOVĚK PŘÁTELIT S MUŽEM, NESMÍ ŘÍCT NIC, ČÍM BY SE DOTKL JEHODRAHOCENNÉ JEŠITNOSTI,A PROTOŽE TA BÝVÁ VELKÁ JAKO STODOLA A NESMÍRNĚCHOULOSTIVÁ, MUSÍ BÝT STRAŠLIVĚ OPATRNÝ.

Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírání stálo za to.
 
Autor: your.imp v 13:01, |

Komentáře (0):