O autorovi
Autor blogu
Jméno: Chiquita.
Region: Praha 9
O mně: Miluj toho,kdo ti nerika,ze jsi sexy ale jsi krasna.Toho,kdo zavola zpatky,kdyz jsi ty polozila,ktery zustane vzhuru aby te videl spat-ktery liba tve celo.Toho,kdo te chce ukazat svetu,i kdyz nejsi zrovna miss.A ktery pratelum rekne:"Tak to je ona."
Můj profil

Kategorie

10.Leden 2008

(Tato povídka mě napadla po rozhovoru s mojí milou babičkou, když jsme probírali práva nšich zvířatek :)  )

-zástupce Syslů s megafonem v pacce :

,,My, Syslové z Letiště a přilehlého okolí protestujeme proti zásahu a prodeji pozemků u letiště!´´

Odezvou byla návštěva pana Starosty na přilelých  pozermcích letiště aby uklidnil rozjařné Sysly.

- starosta naší městské periferie známé též pod číslem 9 stojíce na trávníku u letiště:

(představte si hlas rozhlasu v MASHi :) )

,,Pozor, pozor! Vážení Syslové, na vědomost se dává ´´ významně si odkašle , ,,že přístí sobotu začíná Syslí migrace!´´

Syslové se zmatenými výrazy vylézají z podzemních chodbiček a drbají se tlapkami po hlavě.

-starosta :

,,Dostavte se už příští sobotu do bývalé provozovny PAL KBELY. Na vrátnici  nahlašte číslo svého očkovacího průkazu a datum vypršení vakcíny proti vzteklině!´´

Syslové začnou v kožiších hledat kartičky podobné řidičíkům.

-starosta :

,,Součástí migrace bude i sčítání Syslů aby jste se nám během migrování neroztousili do cizích nor..´´

-malý Sysel :

,,Třeba do vaší nory ?´´

druhý Sysel:

,,Njět možno.O njěm se gavaríť,že prý on nemája ani  normálnju noru,što sprjatelnji Sysljove gavaríť že ničéhoš ani se pod zemí nezdržája!!!!!´´ (v podstatě chtěl nás kyjevksý praotec Sysel říct, že pan Starosta nebydlí pod zemí a že to není norlmání.)

-Syslové :

,,Óóóó!!!!´´

-kyjevská přistěhovatelská větev Syslů :

,,Njět!To nemóžno!´´ (Ne,to není možné)

-druhý Sysel :

,,Da!´´ (Ano)

-třetí Sysel :

,,A nebojí se prý dravců!´´

na to Syslové :

,,Óóóó!´´

paní třetího Sysla :

,,Já zase slyšela, že jeho paní si každý týden holí kožich!´´

-Syslové :

,,Óóó!´´ zmateně si prohlíží kožíšky, jestli jim někde kus nechybí.

-Starosta znevozní při pohledu na drbající se zástupy hlodavců ale mluví dál :

,,Po řádném sečtení budete deportováni ...´´

V tom Sysly zachvátila panika :

,,Ženská co si neumí spočítat kolik chlupů má mít správný kožíšek a chlap co bydlí nad zemí nás chtějí deportovat????´´ pískal jeden Sysel....

A tak tomu věřte nebo ne, drazí Syslové se ještě téhož večera sbalili, v místní kavárně prodali vechny svoje stravenky, odhlásili internet, na píchačkách ve vrátnici nechal každý lístek (to kvůli sčítání, Syslové jsou velmi svědomití) a odcestovali....

Co čert nechtěl rodělili se na dvě části z nihž první se zanorovala na pozemcích školního statku SZaŠ a VOŠ Mělník (věřte,já ten ústav navštěvovala.Tedy občas :) ).

 Druhá polovina-kyjevksých Syslů to vzala z Prahy k Mělníku ´´ zkratkou´´  s vrchnim Syslem a jeho slovy v čele :,, Ja gavaríť, oni šlapkaja špatnou směrjou. Charašó, tento směr na što a adín prosjent nět špatnjě!!!´´´(Stručný překlad:Oni jdou špatným směrem. Dobrý je tenhle směr na 101% není špatně.) Syslové brumlají :,,Charašó!Charašó!´´ (Správně,správně) a tak šli a šli až došli do Světlé nad Sázavou, kde na jedné zahrádce vypudili všechnu havět i krtky (s výjimkou slimáků, bůh ví proč,slimáci přece nemaj kožich!) a vytvořili zde Syslí kolonii ... a jestli je správně sečetli, tak všici norují ať tam či onam  dodnes! . 

Od doby na letišti nejsou žádní Syslové, zůstali po nich jen hromádky s transparenty s nápisy jako ,,Žádná válka jen láska a mír´´, které zde zanechali pravděpodobně před dávnými lety příznivci hippies v místních křovích v domnění,že si je někdy později vyzvednou) a noví přistěhovalci - krtci, kterých je ale o poznání míň ... a tak mám pocit, že pan starosta pozemek stejne prodá, protože krtků je málo (a nemaj takovej kožich, čímž odpadá propíraní jeho drahé chotě na sobotních podzemních Syslích dýcháncích s ukradenou vodnicí starostovy dcery) a všici budou šťastní...až na nás, neboť inkriminovaní již několikrát výše zmínění Sysli se usídlili kousek od naší chaloupky.....a to je konec přátele!!!

Od téže doby, co slýchám z polí za naší chaloupkou pravidelně ruštinu a se Sysly pročítám učebnici zvanou jak jinak nez ´´Radúga´´ je ruština stala mým druhým jazykem.

 * pozn.autorky: jakékoli podobnosti s existujícími osobami jsou čistě náhodné a zcela neúmylsné. Pokud máte pocit, že se v povídce objevujete (ať  už jako Sysel nebo někdo jiný), je to jen čistě Váš výplod bujaré fantazie a za en já nemůžu :) 

vložil: Chiquita. ¤


Komentáře (1):