27.Srpen 2008

Dnes, ostatně jako už vícekrát, jsem zašel na diskuzy ke článkům, které běží na titulní strane seznam.cz v novinky cz. Objevil se tam článek o muslimovi, kterej zabil svou ženu kvůli nevěře tady v ČR. Jste měli vidět, v jakém duchu se vedla diskuze k tomuto článku. 75% přispívajících neumělo napsat nic jiného, než muslimové do hajz*lu, naboženství je nádor pro tuto zemi a podobná hesla. Když jse se ptal, proč to píšou, buď mě taky poslali do hajzlu a nebo se odvolávali na větu toho vraha, kterou patrně použil na svou obhajobu. Zněla asi takto: "U nás ve vesnici na horách může muž svou ženu za nevěru zabít "nebo něco v tom smyslu. Tohle byl jejich slaboučký argument k tomu, aby mohli odsuzovat celý muslimský svět. To je docela směšné nemyslíte? :)

Používat slova pomatence proti milionům lidí a dívat se na ně jako na vrahy, protože jeden z nich se tak momentálně zachoval? Co to je za demenci tohle? Další argument. "Byl jsem v Anglii a viděl jsem jakej bordel tam dělají, chovají se arogantně a dělají hluk na ulicích." - viděli jste ty mladé blbečky z italie, co se tu prochází po Václaváku a myslí si, že jim patří svět? Není to stejné? Ale nikdo to neřeší, když bílej evropan někoho zabije nebo znásilní, všichni odsoudí toho zločince, když to udělá muslim, černoch nebo rom, tak za to může celé etnikum. Polovina našeho národa je banda zabedněnejch xenofobů a lidí co si umí jen stěžovat a houfně na něco nadávat. A to aniž by měli pádné argumenty k tomu, aby si obhájili své názory. Fakt mě to strašně naštvalo ty kecy a zklamalo. Ale to už jsem věděl dříve, jen jsem se v tom dnes utvrdil. Lidi přemýšlíte vůbec o tom co říkáte? Nebo se jen přidáváte k většine bezmyšlenkovitě?

Další diskuze probíhala u článku o průměrné hrubé mzdě, kde zas dvě třetiny lidí brečeli, že si o tom můžou nechat jen zdát apod. Že za to může vláda ODS, prezident nebo kraj ve kterém se nachází. To je taky dobrej joke, házet svou neschopnost na režim ve státě nebo na jeho hlavu :) Fakt vtipné, kolik lidí se toho chytlo. Taky pocházím z regionu, kde je málo práce a poloviční mzdy, než je průměr ve státě, ale každý máme volnost pohybu, je tu možnost udělat si různé kurzy, dodělat si vzdělání dálkově při práci, podnikat téměř v čemkoliv a lidi pořád brečej? Tak se víc snažte! Kdo jen sedí a brečí nebude mít nic! Musíme pořádně makat a přemýšlet u toho.

Sposta lidí si tak podle mě řaší své komplexy, teda doufám, že to nikdo nemyslel vážně, hlavně s těmi xenofobními kecy, jinak se stydím za polovinu Čechů.

vložil: DeNNI85 ¤