08.Březen 2009

Dnes, když jsem se vracel domů z Prahy, tak kousek za vájezdem z Dolních Chaber jsem viděl v příkopu auto na střeše, byla tma, pršelo, ještě se z něj kouřilo a nebyla tam ani záchranka, hasiči nikdo. Musel jsem tedy přijet jako jeden z prvních. Říkám jeden, protože už tam stálo asi 6 aut a několik lidí u vraku, v první chvíly jsem si řekl, že už asi někdo zavolal záchranku a "někdo" to už ošéfoval. Jel jsem tedy dál, cestou jsem se ještě vyhnul psvi, kterej tam pobíhal po silnici. Asi po 200m mi to nedalo, páč věřím tomu, že jak se chováme ke druhým, stejnou měrou se nám to vrátí, tak jsem to otočil a jel zpět. Řekl jsem si, že bych asi neusnul, kdybych nevěděl co se tam dělo a že někdo mohl díky mé pohodlnosti třeba přijít o život. Během asi té minuty dvou, než jsem se otočil a vrátil, přijela záchranka, když jsem jel opět kolem, viděl jsem nečí ruce pod zmáčklou střechou koukat z okénka, tak jsem se otočil na kruháči, protože na mé straně se nedalo zastavit a na druhé už stál kamion a zaparkoval jsem za ten kamion. kmezitím už tu slečnu co tam byla vytáhli ven, byla v šoku, ale vypadalo to, že jí nic vážného není, ta druhá už byla asi v sanitce. Stejně se ptám jestli nechtějí s něčím pomoci. Z auta se dál kouřilo a byl cítit benzín. Na zemi leželi hasicí přistroje, nevím jestli je někdo použil nebo ne. Uhybám z cesty a přijíždí hasiči.

Vracím se k autu kolem sanitky, kde ta slečna nechce dovnitř, něco vykřikovala, ale nerozumněl jsem co, pak ji nějaký mladý muž přivedl toho psa, co jsem prve viděl.

Chvilku jsem to vše pozoroval a styděl se, že jsem nezastavil hned, bezohledu na to, kolik lidí kde je. Dneska jsou totiž i tací, kteří se jen nečinně dívají i kdyby do Vás někdo kopal na Václaváku. Tohle samozřejmě nebyl ten připad, ale to jsem nemohl vedět. Proto jsem měl okamžitě zastavit a jít se tam stejně podívat i když už patrně dávno někdo záchranku zavolal.

Co když příště bude koukat ruka z okénka ven mě?

vložil: DeNNI85 ¤


Komentáře (4):
  • 26.03.2009 08:10:16, zeede

    Tak já taky k tomu něco dodám.byli jsme s bývalým přítelem u jezu a jeden klučina to na motorce napálil přímo do stromu a bez helmy.Byl místni...okamžitě se kolem něho nakupilo mnoho lidí,brečeli a křičeli, ale nic nedělali.My jsme okamžitě zastavili a můj bývalý přítel mu začal dávat první pomoc a vše tam začal oranizovat.Kluk krvácel, byl v bezvědomí...já sem asistovala,protože ostatní prostě nebyli schopni ničeho...poté přiletěl vrtulník a chlapce odvezl..oba jsme byli od krve.nemluvě o ostatních,co tam s námi stáli,kteří byli v šoku...klukovi bylo sotva dvacet a bohužel nepřežil..ale kdyby jsme mu neposkytli první pomoc,tak šance na jeho přežití by asi nebyla žádná...takže souhlasím s Dennim...bez ohledu na počet lidí u nehody by jsme i přesto měli zastavit a zeptat se zda není potřeba s něčím pomoci...nás to nic nestojí, ale toho zraněného by to stálo třeba i život...

  • 10.03.2009 01:56:40, Jenny.Dee

    no, jako nevím jak bych se zachovala já, ale když by to bylo tak jak popisuješ, jela bych dál, brala bych to tak, že prostě už je to "v řešení", kdybych byla přímo svědkem nehody, tak pochopitelně je to jiný, volala bych sanitku a snažila bych se pomoct, kdyby to šlo.
    Faktem ale je, že už bylo dost situací, kdy auta prostě "jen" zastavila, aby se koukli, co se děje, jenže prostě jak bych reagovala já na tvým místě je otázka do pranice, nevím.

  • 09.03.2009 22:23:58, DeNNI85

    Jo alespon jsem mohl s cistym svedomim usnout :)

  • 08.03.2009 22:55:36, AgeDJ

    Dneska už zastavují ze soudružnosti většinou řidiči z povolání. Zachoval jsi se dobře. Nevím ,jestli jsi připraven udělat třebas první pomoc, ale pokud porovnám tvůj příběh, vím o nehodě, kde zastavilo snad 6 osádek vozidel a přitom všichni koukali, jak jedna žena sama zkouší oživování. Navíc pokud máš hasičák ve voze,je to taky plus. V neposlední řadě máš pak klid v duši,žes zastavil a večer normálně usneš.