14.Květen 2009

Já myslím, že základ je neměnný. Ten zůstává stejný. Můžou se měnit názory, pohled na svět, ale charakter zůstává. Jen když přijde nějaká nová situace, tak se projevíme jací doopravdy jsme. Někdo řekne, no jo, on má teď nové auto, tak si myslí. Pokud to tak je, tak ten člověk to má v sobě už než si to auto koupil, jen to čekalo na impuls aby to mohlo ven. Proto se snažím lidi nesoudit za věci, které se mi zdají ne úplně správné, Neznám detaily jak se co stalo a nikdy nevím co potká mě a jak se zachovám. Třeba úplně stejně a nebo taky hůř. Člověk nikdy neví co udělá. Proto nemám rád předsudky a škatulkování.

Takže když je někdo ve vztahu sobec, podle mě jím zůstane, má to prostě tak danné. Nemá cenu čekat na změnu. Neznám žádný vztah kde to neklapalo kvůli charakteru a ten dotyčný se pak změnil, aniž by to za pár měsíců nespadlo do starých kolejí. Spíše než soudit bychom se měli zajímat proč k tomu vůbec došlo. Soudit a bejt chytrej umí každej omezenec nezúčastněný ve věci kterou soudí. Vyslechnout a snažit se pochopit už umí málokdo...

vložil: DeNNI85 ¤


Komentáře (3):
  • 15.05.2009 00:49:16, Jenny.Dee

    podle mě se lidé mění, k lepšímu i k horšímu, záleží na spoustě věcech, na lidech, záleží na zkušenostech, vzdělání, na všem možným prostě :) to co píšeš je podle mě pravda jen z části, určitá část charakteru je každému daná, někdo je "dobrák od kosti" a někdo "hovado" ale i tak se tihle lidé můžou dál rozvíjet a tím i měnit.

    Co se týká sobectví, tak ptž o tom něco vím:) jelikož sama sobec jsem, tak já to beru podle sebe, tedy takhle: když budu mít důvod, dokážu a umím svou sobeckost a sebestřednost zmírnit, neměním se na přání druhého, ale kvůli sobě, ptž chci.
    Chápeš mě jak to myslím?:)

  • 15.05.2009 00:37:09, omnipotens

    vy jste ale psychoanalityci.

  • 14.05.2009 23:25:41, Werewolf.FemalE

    Ano, když je někdo sobec, pak nemá cenu očekávat nějakou změnu. Když se ale člověk změní z ničeho nic,... Má cenu čekat až bude stejný jako dříve..? (Pakliže si je člověk naprosto jistý, že takový opravdu byl...)