28.Září 2008
Jedna z nejpřirozenějších vlastností člověka. Utvářet si o někom představy na základě prvního dojmu a nebo na základě jednostranných informací. Třeba první dojem, když někoho vidíte může být správný, ale spousta lidí mě už překvapila. A spoustu lidí jsem překvapil já, hned si mě někam zaškatulkovali a pak se divili, když jsem jim rozdrtil jejich představy :) Ať už v pozitivním slova smyslu nebo opačně. Sám jsem si vyzkoušel co to jsou předsudky a myslím, že dost důkladně :) Takže jsem si řekl, že nebudu stejnej, ale je to těžký, taky to dělám, většinou si dám facku a proberu se z toho, ale občas zapomenu. Jsem taky jen člověk. Proč to vůbec děláme? Proč někoho soudíme, když neznáme ai zlomek z jeho životního příběhu. Proč soudit týpka s půlmetrovým modrým čírem, když nevím co ho k tomu vedlo? Třeba chce bejt zajímavej, pak je u mě jen jantar, ale třeba chce na něco upozornit, jen se nikdo neptá, dneska se nikdo neptá, jen všichni všechno hned vědí. Tak si nechal narůst číro, aby upozornil alespoň vzhledem. Nejsem pankáč, ale tenle důvod bych pochopil a nemůžu si o dotyčném myslet nic špatného. Jenže co vidí většina lidí? podívejte na toho dementa! To byl jen příklad. Zajímalo by mě, kolik zajímavých lidí jsem těma pitomýma předsudkama ztratil. Jak se lehce odsuzují lidi kvůli závislosti nebo viře nebo vzhledu, ale kdo se snaží vůbec pochopit co je k tomu vede? Vsadím se s Váma, že byste doapdli stejně a nebo hůře, kdyby Vás potkalo to samé.
vložil: DeNNI85 ¤


Komentáře (3):
  • 29.09.2008 21:03:44, DeNNI85

    To máš pravdu Teri. Někdy je ten blok zbytečný, problém je, že se nedá odbourat tím, že si řeknu, odbourej se. Mnohdy je to opravdu jen strach, někdy opodstatněný, někdy ne.

  • 29.09.2008 14:37:56, Shadooowww

    V životě potkáme hodně lidí, které nám ještě víc ublíží. Mnoho věcí se nedá vyčíst na pohled. A pak přijdou jasné signály, které nás varují, ať už díky prožité zkušenosti nebo prostě jen, co známe z knih, doslechu apod. A lidi se bojí, bojíme se dalších zklamání, proto jsme vděční někdy i za ty předsudky, které nám mnohdy mohou pomoci (věř- nevěř). Jestli je to dobře? Těžko říct, ale každý tento obranný mechanismus, včetně odsuzování má prostě někde v sobě. A... Nejde jen o víru, Denni. Jde tu o to, jak pohlížíme na narkomany, jak na bezdomovce nebo na lidi, co vylezli z kriminálu. Vždycky se nám spustí "obranný mechanismus"- kontrolka, blok a bohužel... Někdy těm lidem už kvůli předsudkům ani nedáme šanci. Jenže THAT´S LIFE... A nobody´s perfect.

  • 29.09.2008 01:12:09, _impression_

    vystizne:)