24.Červenec 2008
Pohodový večer, ráno nevstávám do práce, hraje mi Louis Armstrong. Což jen podtrhlo mé psychické rozpoložení. Hlavou semi honí spousta myšlenek.

Snažím se z toho světa vidět a pochopit co nejvíc, ale to prostě nejde. Tolik příběhů běží souběžně, že se každý jednotlivý ztrácí v mase těch ostatních a tahle představa mě dusí. Žít svůj příběh mezi hromadou dalších podobných.

Sleduju všechno okolo, občas si připadám jako v počítačové hře, ale real je lepší. Mám tu více možností než ve hře, ta je omezena vyspělostí techniky a představivostí tvůrce. Mě neomezuje nic, můžu si dělat co chci - téměř, a nebo vlastně všechno, jen následky si za to ponesu sám. Nějak se mi všechno v hlavě míchá dohromady.

Koukám na lidi kolem sebe, na lidi, které znám i na lidi, které míjím třeba jen cestou metrem. Snažím se vidět alespoň část jejich příběhu. Lidi v různých věkových kategoriích. Vidím 50 letého chlapa ve favoritu a říkám si, doufám, že se zmůžu v 50ti na víc. pak se ale zaseknu a řeknu si, je lehký někoho takhle povrchně odsoudit, ale neznám jeho příběh. Nevím co všechno se událo v jeho životě. Třeba je opravdu skromný nebo líný ? nebo ho potkalo něco zlého? třeba si uvědomil, že drahé auto je k nučemu, že peníze nejsou štěstí. V tomto případě bude o level výše než ja? Těžko říct. Někdy bych chtěl znát detaily ostatních životů, člověku to hodně ukáže a poučí se, ale jsou věci, které nikdo nepochopí, dokud je sám neprožije a vyprávění od druhých mu stejně nic neřekne, i když si v tu chvíly myslí, že tomu rozumí, tak až nadejde jeho čas, tak zjistí, že si to vůbec nedovedl představit.

Už docela plácám, myslím, že ten nadpis je výstižnej, tok myšlenek, tohle mám v hlavě každý den. Pořád se snažím vidět něco, co možná ani není, možná bych měl nechat detailů a soustředit se na velký věci, ale pro mě se svět skládá z detailů, v tom je pro mě krásnej a zajímavej. Všichni jen spěcháme a honíme se za něčím a pak ty detaily nikdo nevidí. Občas nějaký ten úryvek života někoho nebo detail něčeho naprosto běžného zachytím na fotku, tak až toho budu mít víc, tak Vám to snad ukážu na nějaký svý výstavě.
vložil: DeNNI85 ¤