01.Září 2008

Přemýšlíte často o tom jak žijete? Jaký smysl Váš život má nebo jestli opravdu žijete tak, že Vás to naplňuje? Že máte pocit, že jste udělali všechno proto, aby jste cestu jakou jdete upravili co nejvíce podle svých představ? Jasně některé věci neovlivníme, ale máte vliv na věci, kde to jde? Myslíte si, že tam kde to jde jste pány svého života a určujete kudy se bude ubírat, jdete si za svými sny a za vysněnou budoucností? Máte nějaké plány nebo raději necháte všemu spontaní průběh?¨

Já spíše hodně plánuju, nevím jestli je to dobře nebo ne. Ale dneska je svět tak uspěchanej, že jsem zjistil, že mě uplně semlely konvence téhle doby. Zabilo to hodně času, práce a všechen spěch okolo, že když člověk přijde domů, tak je rád, že je rád. Ale takhle to nejde. Žít jako bohém nechci, je mi jasné, že pokud chci žít, musím společnosti něco dát, jinak to nejde. jednou bych chtěl mít rodinu a musím ji dokázat zaopatřit, takže budu sluhou peněz do konce svých dnů jako většina lidí dnes, bez toho to prostě nejde. Ale řekl jsem si, že se budu muset na vším více zamyslet. Nad tím co vlastně dělám a odstřihnout aktivity, které nikam nevedou, neposouvají mě kupředu k mému cíli. Prostě budu muset začít více plánovat co s tím časem dělám, aby mi zbyl taky nějaký na mé blízké a na aktivity, které dělám rád. A vůbec všechno změnit k obrazu svému, nebo se mu hodně přiblížit. Prostě abych si udělal takovej graf toho, jestli opravdu to co dělám k něčemu je, nebo žiju jen ze dne na den. Já myslím, že nežiju. A musím to změnit, nevím jak dlouho tu budu a chci si jednou říct, udělal si maximum proto abys žil, ne si říkat, měl jsem udělat tohle a tamhleto apod. Prostě si říct, udělal si co si mohl a být spokojený. Pořád na to musím myslet a musím to dát dohromady hodně rychle, to mi vstříkne do žil novou chuť žít, silnější než mám teď.

vložil: DeNNI85 ¤


Komentáře (1):
  • 10.09.2008 18:42:23, 8Therese4

    No...já bych k tomu ráda řekla jenom jedno...Spoustu věcí jsem v životě naplánovala a vyšla jich jen kapička...Ty důležité a podstatné věci se událi v době, kdy jsem je nejméně čekala a nepočítala s nima...Když naplánuju výlet, stejně vždycky dopadne jinak a musím říct, že ta nová varianta bývá lepší...nenech se strhnout nějakýma mantinelama ;-)