15.Únor 2008

Včera jsem po dlouhé době zapnul libimseti za jiným účelem než kvůli zabití pracovní nebo domácí nudy. Po tradičním prokouknutí slečen a dam jsem z čirého nicdělání začal projíždět různé statistiky a u té příležitosti jsem natrefil na statistiky návštěvnosti blogů. Byl jsem nadšen, protože něco tak velkolepého jsem ani nečekal.

Jednoznačnými královnami dne totiž nebyli, jak by snad člověk 14.února čekal, pánové vyznávající lásku nějaké náhodné kolemjdoucí. Banán nebo jinou cenu udělovanou za nejčtenější článek dne získala dáma romského původu, která zvolila neotřelý titulek článku s přátelskými osloveními jako P...O, K...O, ZABIJU TĚ a ta dále. Ty z vás, kteří o tuto perlu slohového umění snad přišli, můžu ujistit, že v duchu nadpisu se nesl celý, takřka dvouodstavcový článek.

Snad by nebylo od věci se podobně jako diskutéři na dotyčném blogu rozvášnit nad tím, co všechno klávesnice a monitor snesou, aniž by se rozbily.

Berme to však z jiného pohledu - jako marketingový tah to bylo geniální řešení. Jelikož si asi jen málokdo přeje, aby jeho pseudoliterární výplody nikdo nečetl, jde potencionálním zájemcům o návštěvnost v řádech vyšší matematiky doporučit jediné: zvolte co nejsprostější titulek plný apoštolské lásky k blížnímu, pište zásadně velkými pismeny, nejlépe s dvěma pravopisnými chybami na slovo. Pod tento standard nechoďte. Místo jednoduchého v piště zásadně w. Lidé si už cestu najdou sami.

Nebo si pro jistotu přiznejte dopředu, že svět se zbláznil, za chvíli Vás v tom opět jistě utvrdí prezidentská volba v našich končinách. Nebo to berte pozitivně. Lidstvo ovládá dokonale jediné umění a to umění nespokojenosti. Dotyčná dáma je v tomto směru jistě titánem, tak jí to přejme.   

P.S. Dnešní návštěvnost dalšího podnětného článku "Ty vole, to je k..da" stačí zatím pouze na druhé místo :-P

P.P.S. O pár hodin později se zmíněný článek, naprosto zásadní svým obsahem, dostává do čela!

vložil: Fremen_ ¤


Komentáře (1):
  • 01.04.2008 04:04:19, Tester0609

    ja bych jeste dodal jednu drobnost a to nacasovani clanku,i kdyz u nekterych to je nahoda......kazdopadne od pulnoci libko vymaze statistiky,takze pokud se podari vhodne umistit clanek do hitparady,kdy je jeste slaba konkurence,tak je polovina uspechu zarucena......a to jsou tam uplne trapny clanky o nicem dlouhy treba jen jedna jedina veta!