02.Listopad 2007

Skandální titulky na první straně novin včera hlásily dramatickou zprávu: čtvrtka másla bude stát sedmdesát korun! Důchodci při čtení jistě nervózně žmoulali ručně ubalené cigarety, kuchařky a další verbež libující si v tučných pokrmech vyplňovaly žádanky o by-pass...Snad je částečně mohly uklidnit titulky dnešní, které slibovaly finanční skok o desetikorunu nižší.

Nechejme stranou problém, že pokud by titulkové zlevňování pokračovalo ještě týden, házeli by nám nebozí podnikatelé máslo na hlavu zadarmo.  

Zajímavější je možná otázka, proč se taková hovadina vůbec řeší, zvlášť na předních stránkách novin. Přece jenom, doba plánovaného hospodářství je chvíli za námi, prostor dostala volná soutěž, na kterou sem tam dohlíží ÚOHS. Pokud se tedy šéf Madety nechá slyšet, že máslo bude stát sedm pětek, je mu přáno - najde se jistě konkurence, která cenu sníží a Madeta a další podniky se rády přizpůsobí. A když se nenajde v ČR, máme k dispozici volný evropský trh a ostatně i celý globalizovaný svět.

Člověk se tedy ptá: proč ta panika, srovnatelná pomalu s vypadnutím našich hokejistů ve čtvrtfinále mistrovství světa? Inu, asi je třeba naplnit titulky. Nebo i novináři podlehli hospodářské soutěži a snaží se blít rekordní množství materiálu o tomto zásadním problému.

Na závěr upozorňuji, že mě se toto zdražení nedotkne, neb máslo nežeru a pečlivě se krmím máselnými náhražkami, které při ponoření do vařící vody vykonávají opravdu pekelné děje. Vřele doporučuji, sedmdesát ani šedesát korun vás to stát nebude a ještě se při vaření pobavíte.

vložil: Fremen_ ¤


Komentáře (1):