Blink Banner!

LIFE STYLE HERE MEANS

ZIVOTNI STYL V AUSTRALII

  Pratele moji. Vite proc lide kteri sem jedou treba jen studovat zde zustanou??? Je to zivotni styl ktery se zde odehrava. Neni to kvuli penezum ktere si muzes vydelat, zas tak akcni to neni, ale lepsi nez v cr.

Ted se pokusim napsat a popsat faktory souvisejici z zivotnim stylem zde.

Krasne pocasi- Co vice si prat vice nez krasne pocasi po cely rok, ale mini-minus  a to jest ozonova dira, ktera vyzera primo nad sydney a saha dale a dale. Kdyz toto budeme brat v potaz a pouzivat silny faktor, pit denne litry vody...neni co resit....je to raj.

Pracovni podminky- kdo ma za sebou hotelovku ci ucnak, zde ma velike plus. Ve fast-foodech, hospodach, kavarnach a dalsich gastronomickych podnicich pracuji fakt jen studenti a odrostlejsi mladez.. nebyt nich tak tady australane a turisti chcipnou hlady a to cituji sveho kamarada Michala z agentury. Ale je zde take takove mini-minus  a to jest prvotni vyrizovani a litani po uradech s papirama ohledne prace, ale potom??? pohoda-lahoda...sice to nemam osobne overene, ale na koho sem narazil tak mi to potvrdil, ja uz mam to litani za sebou, takze ted jen obihat podniky s zivotopisem a je to... great.

Krajina a vse kolem- Uz sem projel asi tak 386 000 letaku souvisejici z cestovanim po australii, Novem zelandu, fiji a dalsich zde dostupnych destinaci. UZASNY UZASNY SKVELY.  Plaze kolem sydney jsou bezvadny. Pisek jako nikde, vlny [paradni],  maji tady takovych rezervaci a pozor, vse je za krasny penize, teda na jejich pomery, myslim ze po par vyplatach uz ani nebudem prepocitavat na cesky coz doposud delame, no jo. cesi [skrblici], vsak to znate.

Penize, lowaky, srouby, prachy, chechtaky- ..jinak abych vas trosku dostal do obrazu. tak napr. playstation2 stoji 200$ coz je u nas asi 3400,-....xbox 360 podobne. mame telefon za 60 dolaru. ale to je slimak....fakt mega uzounkej. Dalo by se rict ze elektronika patri mezi nejlevnejsi veci na trhu, myslim na nase pomery ovsem.

Jidlo- To je ponekud horsi... fastfoody jako jsou mcdonald, burger king, subway, hungry jack a dalsi, je jich tady mega, patri mezi nejlevnejsi stravovaci podniky, uz vim proc jsou amici tak krasne spekaty. cinsky restaurace se taky celkem vyplati, ale kdo by mel chut jist porad jen sushi a dalsi plody more. Normalni restauraci jsme jeste nenavstivili, ale dneska se to asi zmeni, protoze mam chut na krasnyho steaka s hranolkama a pekne colu [zde coke, jak reknes ze chces colu, tak oni nevi- dementi], ale vidim to tak za 25 dolaru na jednoho. nu coz. jist se musi...

Piti- S pitim to tady taky neni zadna slava. pivko stoji prumerne kolem 5 dolaru...to mas v mcdonaldu, dva nejlevnejsi burgery a jedny maly hranolky...dva litry stavi taky 5 dolaru. Uz jsme zjistil kde prodavaji alkoholicky piti, protoze v zadnym jinym obchode nez v  "bottle shopu" na alko nenarazis, bohuzel jeste se nam neskytla moznost jej navstivit...spis az nas bude vic tak pujdeme domu zpracovat par lahvinek nejakeho toho alko-moku.

Ostatni prvky co se konzumuji- cigarety??? rika se ze jsou tady nejdrazsi cigarety na svete a myslim opravdu striktne...marlboro stoji 12$, to je az nehorazny, proto jsme presli na baleni. MJ- to jeste nemame tak okoukany, nemaji to na gramce, ale na ceny....jen za 20$ 40$ a 50$... cim casteji kupujes, tim budes dostavat lepe...u extasiii to plati tak...koupis jednu za 45$,, ale dve mas za 80$ a takhle se to postupne slevnuje, podle poctu.....to z tohoto oddeleni vse a ani nemame chut toto spektrum rozsirovat....

Studium- To je trosku drazsi, teda o dost drazsi, ale kdy mas praci a nejsi lempl, tak v klidu zaplatis skolne, najem, jidlo, dopravu a jeste si muzes koupit krasnou nafukovaci pannu jmenem "Olinka Praskle prso'.

Myslim ze zit tady je dost uklidnujici.  Rano vstanes, v 9 mas byt ve skole. vypadnes ze skoly a jdes rovnou na plaz pekne si zasurfovat ci jen tak polehavat, vecer vyrazis do mesta, omrknout par kramu, par podniku a potom sup spat. a weekend??? holy shit....great....kamkoliv vyrazis potkas jen super lidi, ale pozor na anglicany, to jsou takovy vypatlanci, to jste nevideli. Poznate je skoro na prvni pohled, chovaji se jako prasata, delaji bordel a kazdou situaci by nejradsi resili rvackou, debilci....no kdo nema co rict, radsi pouzije hrubou silu...tomu se rika demence......prvni tyden uplynul jak voda a ja uz mam omrklou hlavni tridu, obchodaky a dalsi.... vypada to ze si asi koupim desku a zacnu poradne jezdit, jelikoz podminky jsou tady pro skating bezvadny...narazil sem na prkno slipknot za 100 dolacu, ale bez tracku. No uvidime, mam toho tolik v planu, jednokolku si chci poridit, kolo taky ovsem, pro rychlejsi a levnejsi cestovani...example: kdyz si koupim kolo za sto dolaru tak jizdenkami na bus bych ho splatil za 3 tydny, ano opravdu.... tydenni jizdenka zde stoji okolo 30 dolaru....takze viva la bicycle......uz budu koncit, rozepsal sem se jako na hodine cj kdyz piseme sloh...no doufam ze by mi dal pan ucitel Netolicky jednicku.......letiiiim majta sa....ciiaaoo

Kurva to je docela big clanek co...extensive...zatim caoo

Přidej komentář