Aneb tichá válka zabíjení lidí sebe sama v přemnožené populaci: 

Už klasickým se stal experiment, který v 60. letech provedl etolog John B. Calhoun. Zavřel určitý počet krys do klecí, které měly dostatečnou velikost pro padesát jedinců. Poskytoval jim dostatek potravy i tekutin a krysy se velmi rychle začaly rozmnožovat (socialismus). Jejich populace vbrzku dosáhla osmdesáti kusů a od té doby se mezi nimi začalo objevovat patologické a destruktivní chování. Matky se přestávaly starat o svá mláďata, nezajišťovaly jim potravu, objevil se kanibalismus, abnormální sexuální chování a výrazně vzrostla úmrtnost(dnešní doba vzhledem k dobám minulým-důsledek).
Předpokládá se, že právě nedostatek osobního prostoru a přílišná koncentrace jedinců na jednom místě je příčinou destruktivního chování i u lidí. Komunita může podle psychologů fungovat jen tehdy, pokud spolu mohou její členové navzájem komunikovat ( v dnešním systému je ale většina lidí hodně osamělých) . To v davu není možné a k interakcím, například dotykům, zde dochází i proti vůli jednotlivých účastníků.
Následkem toho se hroutí sociální normy a narůstá pravděpodobnost patologického chování. K tomu připočtěte alkohol a drogy (řada lidí holduje alkoholu a drogám, jako úniku z amorální společnosti(paradoxně) a na řadě menších měst a obcí je běžný alkoholismus), které účastníci masových akcí často konzumují, a které přirozeně k odstranění zábran přispívají.
Důsledkem je právě onen morální a sociální úpadek národa a populace..
Řekla bych, takovou destruktivní masou jsou i vyvolávači krize..., lidé pak ve snaze zachránit sebe sama od hladu, jednají jak je výše uvedeno a morální hodnoty upadají a jak již řekl i Tomáš Baťa....je to prostě vizitka národa, co si nechá líbit..a je to začarovaný kruh ..., není třeba ani urychlovače..
zdroj z článku: http://xman.idnes.cz/psychologie-davu-0el-/xman-styl.aspx?c=A120712_115908_xman-styl_fro
napsal/a: Jenny_Jana13 08:30 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář