http://www.novinky.cz/domaci/268740-predak-sudetskych-nemcu-kritizoval-klause-chce-na-hrade-rozum.html?ref=boxD

Strašně mě mrzí, jak jiné země berou naši zem, taky jsem v ní už nešťastná..., ale prezident za to, jakou si lidé zvolili vládu obvykle nemůže a to, že některé země zneužívají situace v naší špatné politické situaci ve státě, je smutné ... jo..v Německu se mají lépe, mohli by tedy v rámci EU začít školit i jiné státy, aby i ony uměly být tedy lepšími a moudřejšími......jinak je EU zbytečná a kritiky pak znějí jako urážky a vyhlášení války a nevraživosti jeden vůči druhému v souvislosti s válečnou historií...Německo chtělo být vládou  Evropy za Hitlera, chtělo zabrat jiné státy a podmanit si je, po válce a utrpění porážky se stáhlo do "své " politiky. Mám tomu tedy jako občan CR rozumět tak, že  tedy "lží"  byl vyhlášen mír s cílem přes EU si tiše lstí podmanit ostatní státy v Evropě nezískané válkou? Pokud má vládnout mír, mělo by být vše zachováno jak je a lidé své země by si měli dál udržovat své území, svůj jazyk i svou identitu, národní symboly s tím, že vztahy mezi zeměmi by měly skutečně probíhat už jen na pozitivní půdě, ta kritika nebyla až tak na místě.. ..
A mě, jako českého občana mrzí, že upadlo české zemědělství, upadly dobré firmy a podniky, sklárny, řada luxusních hotelů, vyhlášené pivovarnictví- již zaprodáno Americe,taky vojenská výroba- Zbrojovky šly do háje, taky moderní výroba aut je skoupena zahraničními investory, Tatra už je jen muzeum, uzenářství-masokombináty,těžké hutnictví, průmyslové podniky, taky i dobré umění, výborné firmy na cokoliv dobré a české, zkrachovaly výborné české továrny, zmizly historická a mnohá umělecká díla, rozprodaly se zámky, památky, Niveu má Německo, ač původ byl český, mnoho a mnoho české kosmetiky nahradil Procter and Gembl,  výrobky zdravé textilky, nahradili podnikaví Vietnamci, nebo dovoz jedovatých a levných věcí z Číny, taky..řada  akcií, které jsem já investovala do českých podnikatelů a podniků mi krachlo a zažila jsem hluboké zklamání, protože je skoupil zahraniční investor :-((, včecko české upadá,  zatímco narůstají tiché německé, americké, rakouské továrny, kde zaměstnávají levné české občany a  drobní  čeští podnikatelé jsou cizincům pro smích...začlo to vývozem odpadků k nám, kdy serfoval nebezpečný odpad mezi českými a německým hranicemi po kolejích, tím dalo Německo jasně najevo, že jsme pro ně odpadkárnou...Češi prostě chudnou na úkor jiných zemí, ale nevadí jim to, jak vidno , a když se objeví nějaký šikovný český člověk, hned se použije typická česká povaha- závist, nevraživost, kritika, likvidace jeho osoby, či osobnosti a nasadí se korupce a život čechů tiše krachuje dál.., a to je to, co je špatně a čím se já Jenny_jana13 trápím a proč jsem nejsmutnější člověk na zemi :-(...,jiní Češi na to kašlou a raděj odjedou za prací do UK, Irska, Rakouska, Ameriky, Canady, Austrálie...a řeknou..: Je mi jedno co CR! Je tam bordel!
...Hm..a kdo ho udělal? Češi si sami..:-( A obdivuji ty "drobečky", co mají sílu ještě v CR něco dělat a podnikat a žít a platit bez vidiny dobré budoucnosti ...
napsal/a: Jenny_Jana13 11:07 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář