Daniel Rdcislafe | moje hvězdy

15.Duben 2009
Povolání: Herec
Věk: 19
Datum narození: 23. 07. 1989
Místo narození: Fulham, Londýn, Anglie
Znamení: Lev

Životopis

Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let,ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mupodařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku dotelevizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče naroli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít pět zkoušek, nežse mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románuCharlese Dickense "David Copperfield" (1999). V tomto dramatu v režiiSimona Curtise také hrála Maggie Smith, která v sérii Harry Potter ztvárňuje profesorku McGonagallovou.

Brzy poté se objevil v malé roli po boku Pierce Brosmanav akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy "TheTailor of Panama" (režie John Boorman, 2001). Největší úspěch se mudostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců"Harry Potter and the Sorcerer's Stone". Jeho život se náhle změnil,poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získávájednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisérChris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný aze všech stran se na něj valila pozitivní kritika. Po uvedení filmu dokin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Film, který je založen napopulárním fantasy knize se stal absolutním trhákem, jenž lámal rekordyv návštěvnosti.

Druhé pokračování Harry Potter a Tajemná komnata"Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002) pokračovalo v úspěšnémtažení prvního dílu. V roce 2004 spatřilo světlo světa třetípokračování, nesoucí název Harry potter a vězeň z Azkabanu "Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban" a následující rok se objevilo čtvrté pokračování Harry Potter a ohnivý pohár "Harry Potter and the Goblet of Fire".

Rolí Harryho Pottera si získal vřelé uznání a britský Variety Club mu vúnoru 2002 udělil cenu Best Newcomer Award. V dubnu téhož roku byl takéhonorován prestižní cenou David Di Donatello Award, kterou mu předalsám David Di Donatello. Cena mu byla udělena za vynikající Harryhoportrét a za příspěvek budoucnosti kinematografie.

V prosinci 2002 se také jako host objevil v několika představeníchkomedie The Play What I Wrote, která získala Olivier Award. Představeníse odehrála v londýnském West Endu v divadle Wyndhams Theatre. Režie seujal Kenneth Branagh. Ve volném čase se Daniel věnuje poslechu hudby asledování filmů, jeho nejoblíbenějším žánrem je rock, zejména pak vprovedení britských nezávislých skupin.
Daniel Radcliffe
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 21:09, |

Komentáře (0):