16.Listopad 2007,16:58

Nadpis zní trochu johohácky, ale to nebyl záměr. Spíš jsem chtěl napsat svůj názor na tyhle sračky a ne popsat účinky, protože stránek ktrér se zabývají touhle problematikou, je na webu spousta a spousta.

První, co se mi vybavilo při slovu droga, když jsem byl žákem základní školy, tak byla lebka a injekční stříkačka, a proč tyhle dvě věci? Přemýšlel jsem nad tím a je to jednoduché, to co nám mlátili do hlavy byly většinou snůžky hloupostí, protože jsme se žádné specifičtější informace nedoškali, spíš, jen je to svinstvo a zabíjí to..ale proč to zabíjí a proč to je svinstvo?

Ve svém okolí mám několik kamarádů co stálo(stojí) na okraji téhle propasti, osobní zkušenost s valnou většinou nemám, za což jsem rád. Několikrát jsem si pohrával s myšlenkou, jaké to je, co to je a co to způsobuje..prostě mnoho otázek..odpovědi? Myslím, že jsem část našel, zjistil, nebo vypátral. Nemůžeme vyslovit rovnítko mezi drogou a smrtí, tak to není. Například u kokainu, který je vyráběn z koky, se vyskytují velice zajímavé vlastnosti, v 19. století objevené Sigmundem Freundem, který zjistil že při potření očních víček kokainem dojde k znecitlivění, což bylo neuvěřitelné..a Sigmund Freund doporučoval kakain všem svým známým jako všelék, proti depresím nebo různým psychických poruchách. Zní to velice neuvěřitelně, že jeden z největších vědců 20. století dával kokain svým známým a doporučoval jej. Všiml si totiž faktu, že závislosti na této látce se dostává ne vše uživatelům a on sám se snažil odstranit závislosti na morfiu(kvůli rakovině) právě kokainem a byl přeesvědčen o jeho léčivých účincích.

Je nutné zmínit, že kokain je nebezpečná látka, která působní na CNS, zmírnujje pocit haldu, únavy a dodává pocit síly a energie. Rád bych jen připomněl, že u jihoamerických kmenů je žvýkání koky stejně obvyklé jako vaření mátového čaje u nás.

Co taková mary-jane a hašiš? Mezi svými nejbližšími kamarády mám několik uživatelů, avšak statisticky kouří mary-jane kolem 50% studentů, v 70.tých letech se ve spojených státech kouřila canabis když měl pacient rakovinu...až nejnovější výzkumy dokazují, že asi to nebyla nejúčinější metoda...

Je ale důležité neopomenout, že lidstvo, je v tomto předvídatelné, protože věří tomu, co se napíše v novinách.. když nikdo nezkoumal následky kouření, tak všichni brali cigaretu a doutník jako nezbytný doplnek k cylindru a společenské robě, avšak až poté co vyšly těžce znepokojivé články o tom, že firmy jako american tobaco upravovaly nikotin tak aby se poutal na cns a tím způsoboval okamžitou závyslost, tak teprve tehdy se americké matky(nejen americké) zvedly a šly bojovat proti těmto korporacím..ale předtím by je to ani nenapadlo..a když napadlo, tak by se nad tím kromě vědců nikdo nepozastavil, protože by tomuto faktu nikdo neuvěřil..

A jak je na tom alkohol? Podle mě je to ta nejnebezpečnější droga, co je k mání. Nehledě na nejmenší smrtelné množství cca 20panáků tvrdého alkoholu(podle konzumenta samozřejmě), ale také jeho nebezpečnost pro děti a mládež. Neznám přiliš mnoho jiných návykových látek(kromě cigaret) které zabijí celoročně desítky milionů osob a státy vesele nechávají tuto problůematiku rozplynout v mlze času... ale vezměte si, kolik obětí má alkohol, respektive řízení pod vlivem alkoholu na silnicích..vždyt to je něco šíleného...a nejhorší je ta dostupnost. Nechci z naší generace dělat svatoušky, protože jimi rozhodně nejsme, vodku jsme pili už ve 14 v zastávkách a bylo nám blaze a první a následná opití, to byly legrační historky, avšak si neuvědomujeme, že když jsme opilí, tak je to srovnatlené s tím, když jsme zkouření, ppřípadě po požití jiných drog..a největší potíž vidím v tom, že když se chce někdo na mejdanu ukázat kolik toho vydrží, a potom jednou vesele domů a ten strom do  kterého narazilo vozidlo jim zabránil v tom aby se stali neurochirurgy, našli lék na AIDS, nebo založili rodinu...

Pokud přemýšlíte nad tím, co všechno nám zamotává hlavy, tak věřte, že to nejsou jen drogy, ale co třeba reklama? Která útočí na malé děti během reklamních pauz u jejich oblíbených pohádek? Copak to není svinstvo?Je to šílená manipulace..která stejně asi nikoho nezajímám protože televize si nechávají luxusně platit a my jsme jen tupé stádo, ženoucí se od jedné půjčky ke druhé..:D

Pamatujete si na tu historku z literatury, kdy jste se bavili o "fetácích"..probíralo se různě..od knih na motivy "my děti ze stanice zoo" až třeba po "Memento" pana spisovatele Radka Johna a on řekl svému otci, lékaři, že by rád zkusil heroin, avšak čistý, který se na trhu téměř nedá sehnat(v 70.tých letech byla koncentrace kolem 5%, dnes se pohybuje mezi 40-45%) a heroin vyzkoušel. Byl ohromen, avšak věděl, co může napáchat v těle jedince, kdo mu propadl... Nakonec to není ta droga co vás zničí...ale je to ten zevnějšek co trpí a chřadne a je to duše kterou okusují plameny deliria a smrtelné agonie...

Tím bych chtěl dodat, že každý máme nějaké povzbuzovadlo, at čokoládu, kofein, či lásku partnera...ale vždycky si člověk bude hledat únik od reality..protože ta mnohdy není podle vlastních představ, ale jak řekla jedna chytrá paní, tak si stěžovat můžeme jen na sebe, na nikoho jiného, protože jen my sami jsme zodpovědní za náš život.

 

Tenhle článek se těžce zvrhl a nemá hlavu ani patu, tak se omlouvám případným čtenářům, jen jsem chtěl vyjádřit svůj názor na to oblbování..

 
vložil: MartinekZajicek ¤


0 Komentáře: