08.Únor 2008,23:07
Ráno jsem šel do práce, v hlavě prázdno, jediné, co mě drželo nad hlavou byla představa toho odpoledne, které mi hrálo ve snech..
Šel jsem se proběhnout, vzal jsem si sebou jablko k snídani.. cestou z domu se Slunce probouzelo na horizontu, osvětlvalo střechy, odráželo se a házelo střípky paprsků do potůčku, krásně šumějícího pod mými kroky.
Celé dopoledne jsem se těšil na oběd, měl jsem trošku hlad. Ale nic hrozného. Konec směny se blížil a o půl čtvrté jsem zabouchl krám vyzvedl barevná vonavá překvápka a šel  domů se převléci..
Odpoledne to bylo příjemné, procházka po nebeských končinách, šumivých lesích a dalekých cestách..cítil jsem se, jako ve snu, všechno bylo lehčí..každé slovo a každá věta..bylo to tak snové. Ale ten neúprosný čas nám nedal víc, než pár chvilek..slunce kráčelo svižně k západu, my jsme pokračovali v té čarokrásné pusté krajině.. ten přijemný třas pochopení byl v každém z nás..až najednou slunce zapadlo, první lampy se rozesvítili a v řadě jako vojáci salutovali v naší cestě domů..Na konci jsem cítil, že jsem kus sebe nechal v těch kopcích a lesích, malinkatej kousek sebe, který jsem tam nechal ale nahradil jiný, důležitější kousek.
Možná jsem se cítil o něco chudší, ne však o moc, byl jsem bohatší o čas strávený s lidmi, se kterými čas plyne jinak..

Den končí a já vím, že ty slova nelze smíti, je třeba se jim pousmáti a sny své i tvé plniti..dobrou noc:)
 
vložil: MartinekZajicek ¤


2 Komentáře:


  • 27.10.2009 11:34:26, MartinekZajicek

    Bylo to tak krásný, nechtěl jsem to napsat. protože když to napíši, tak se tomu dodá časová značka. Pro mají tyto vzpomínky tak vysokou hodnotu, že stojí nad česem. Ale jde jen o ty vzpomínky s tebou..ty vzpomínky zůstaly v bezčasí a nic jim neobrousí hrany. Ju:)

  • 08.02.2008 23:43:13, Petajzna

    Já nevím, jak ty to děláš, že to dokážeš tak krásně napsat... přiznám se, že mě to dojalo... a voňavé překvapení strašně moc potěšilo... neznám jiného člověka, co by dal květinu kamarádkám, jen tak, pro radost. Opravdu si tě začínám vážit jako člověka čím dál více, však ty víš... dnešek byl opravdu krásný, hlavně to odpoledne, ty dvě hodiny utekly až příliš rychle... v tom lese se člověk dokázal uvolnit, vypustit své negativní myšlenky, probírat jindy neprobírané, vnímat krásu přírody... skvělá společnost, už se těším na zítřek... a někdy zopakujem tu lavičku, jo?:) To bylo takový... jak ty říkáš... famfárový:)