11.Květen 2008,22:11

Dnes byl naprosto krásný den, jsme se byli podávat s Petou na Honzovu krásnou motorku aplno dalších věcí, ale ted před spaním jsme na jendom oblíbeneém serveru o motorsportu fascinující článek, který hovoří o nespokojenosti zástupců Mezinárodní Automobilové Federace(FIA) se vzhledem nekolikanásobného a betesporu jednoho z nejtalentovanějších automobilových současných jezdců Sebastiana Loeba za jeho vzhled.

Jejich chabé argumenty hovoří o tom, že chodí neoholený a není učesaný, což mě přijde velice směšné až smutné. A to zejména z toho důvodu, že před několika málo týdny byly zveřejněny fotografie, na kterých si preziden FIA Max Mosley "užívá" s prostitutkou. Na tom by asi nebylo "téměř" nic tak hrozného, kdyby nebyl oděn do nacistické uniformy zatímco dívka byla stylizována do role vězenkyně koncetračního táboru.

Opomenul jsem zmínit, v jaké situaci se například nachází seríál Formule1, a světový šampionát v rallye. Jde zejména o to, že FIA se neustále snaží měnit pravidla, která se týkají at už bezpečnosti(což je samozřejmě výborné), avšak chaotické a mnohdy až absudní změny pravidel a omezení mi prostě připadají směšné a nelze s jednoduše divit, že televizní sledovanost jednotlivých soutěžích klesá a mejitelé televizních práv přicházejí (vlastní vinou) o velké peníze.

S podivem musím konstatovat, že by bylo velice náročné udržet si perfektní účes, během konání závodu světového šampionátu a Sebastian loeb, jak jsem již zmínil, patří mezi ty nejlepší jezdce a do závodu dává vše. Není žádná legrace trávit dlouhé hodiny v závodním speciálu, který se nerovná rodinnému přibližovadlo, jaké všichni moc dobře známe. Průměrná rychlost na rychlostních zkouškách se pohybuje kolem 120-150km/h a bez klimatizace pod mexickým Sluncem asi jde o něco jiného, než vypadat jako model.

Já bych chtěl popřát Sebovi mnoho velkých soubojů, a aby byl stále otevřeným závodníkem, jakým zůstal i po mnoha vítězstvích a titulech. Držím palce!

 

Zde předkládám originální článek(zdroj: http://wrc.auto.cz)

Také vám přijde, že úřadující mistr světa o sebe nedbá? Chodí neoholený, každý vlas jiným směrem a to vystupování… Ne? Tak to se na to nedíváte těma spravnýma očima!

zveřejněno 08. 05. 2008

Skutečně “pořádnými“ problémy se zabývají zástupci FIA. A pak se divte, že na opravdové a pálivé problémy není čas…

Čtyřnásobný světový šampión Sebastien Loeb je opravdu pod drobnohledem. Více než jeho sportovní výkony však příslušné úředníky z FIA zajímá, jestli je oholen, má čistou košili nebo jestli se mu neopožďují hodinky.

Surinder Thatthi, předseda Konfederace afrických zemí v motorsportu (CACMS) a Morrie Chandler, prezident komise světového šampionátu, kritizují Loebův zanedbaný vzhled a jeho vystupování. V březnu si tito dva pánové vyměnili pár emailů, z nichž vám přinášíme díky francouzskému deníku Le Fiagro to hlavní.

„Včera v noci jsem sledoval záznam ze soutěže v Mexiku a musím vyjádřit svůj názor na bídný výstup Sebastiena Loeba ve WRC-TV,“ píše Thatthi v emailu Chandlerovi. „Byl neoholen, jeho vzhled byl zanedbán a neměl ani učesané vlasy! Je to špatné… že mu FIA dává prostor v záznamu, který sledují miliony diváků po celém světě. Pro mládež je to hrdina a model. Vím, že je potřeba dodržet určitou svobodu, ale cítím, že tohle už je příliš a někdo by s ním měl o tom promluvit. A nebo alespoň s jeho týmem.“

Morrie Chandler podle agentury Reuters odpověděl následovně.

„Ano, sledoval jsem to také. Bohužel to není problém pouze našeho sportu, ale stejné to je i ve fotbale a jiných mužských sportech. Takovéhle osoby jsou urážkou skutečných mužů. Podle mě bychom měli navrhnout ISC (držitel vysílacích práv na šampionát WRC), aby jim nedávali takový prostor.“

Chandler svou odpověď poslal také řediteli společnosti ISC Simonu Longovi. A od toho přišla následující, konečně normální, odpověď.

„Cítím, že přesně Sebastienův “drsný, ale hezký vzhled“ je to, co pomohlo získat přízeň tolika nových mladých fanoušků ve Francii a po celém světě.“

A co si o Sebastienově vzhledu myslíte vy?

 
vložil: MartinekZajicek ¤


0 Komentáře: