28.Červenec 2008
Tak jsem se dnes pokusil vykřesat jiskřičku naděje pro návrat ke své lásce a posuďte sami jak to dopadlo. (Záznam SMS korespondence)

Den předem bylo předběžně domluveno že se sejdou oba na kafe, ON počítal s tím, že by se mohlo něco změnit (najivní blbec!) co si myslela ONA to se dá těžko posoudit.

ON: 28.7.08 13:24 - Jdu na obed do Medusy (jeho aktualne oblibeny podnik), tak me tam najdes, pokud chces zajit na to kafe :)

(mezitim ON sleduje okolí a čeká, až mu donesou žejdlíkjeho oblíbeného kvasnicového piva .... pivo už je upité, ale odpověď na SMS pořád v nedohlednu. Objednává si tedy něco k snědku ... Poslední dobou toho moc nesní, nemá chuť, pořád na ní myslí a je mu mizerně, protože není s ní! JIž je jídlo objednáno a uplynula další řádka minut .... Stíle žádná SMS. Mezitím slyší jemu tak známý zvuk motoru auta jeho bývalého kamaráda, který nyní zahřívá jeho bývalou část poslele. Jede od NÍ. CHvíli pozoruje auto jak mizí v dáli, jede do práce. Čekám, že dorazí SMS s odpovědí, že na mne nemá čas. Mezitím je již jídlo na stole a on jí, jí, ikdyž v ústech necítí žádnou chť, jídlo jakoby se v ústech měnilo v prach a pivo jako by bylo saharský vzduch, který nehasí žízeň, ba jí naopak přivolává!!! Stále žádná SMS. Již dojedl a je mu mizerně. Je mu mizerně kvuli NÍ. Stále v hlavě přemítá nad tím, co se stalo za poslední měsíc .... Z myšlenek staví střípek za střípkem a rozhodne se napsat poslední SMS co jí kdy napsal ... (alespoň si to myslí)

ON: 28.7.08 14:43 - Rozumím tomu a asi tě i chápu. Za člověka mluví jeho činy a tohle gesto jsem pochopil, ikdyž nerad. Neuměl jsem si vážit tvé přítomnosti a teď bez tebe nedokážu žít! Sbohem navždy má lásko, kež bych tě dokázal ze svého srdce vypudit tak, jako jsi to udělala ty se mnou a kéž bych pro tebe už neuronil žádnou slzu. Miloval jsem tě, miluji tě a navždy tě budu milovat a nebudu hledat jinou náruč, kam bych se schoulil a cítil něčí lásku. to vše jsem našel u tebe a ztratil jsem to! Život je bahno a jen svině v něm umí chodit, ale já bohužel nejsem svině, proto budu vzdy vzpomínat na tebe a představovat si jak mi s tebou bylo krásně. Sbohem má lásko, tato slova a myšlenky patří jen tobě, jen pro tvá krásná očka jsou určená a pro tvé srdce jsou myšlená. Nezapomeň na mne prosím ...

Chvíli přemíšlí zda má tuto zprávu odeslat, nakonec jeho prst padá na tlačítko potvrzující a možná pečetící jednu dlouhou kapitolu jeho dosavadního života .... Čeká .... Žádná reakce?! Objednává si další sklenici piva .... kupodivu mu chutná již lépe a tak se i cítí - lépe. C´tí se uvolněný, snad pod dojmem těch slov co napsal. Myslí si že něco změní, že obměkčí její srdce a vrátí se k němu, najivka! Dopíjí pivo a jde platir. Stále žádná SMS, jak čekal, to zlovolné informační TICHO neznačí nic dobrého. Zaplatí a čeká na kamarády se kterými se domluvil, že pojede k zatopenému dolu, aby se schladili v rozpáleném dni ... Přijíždí na místo a stále žádná odpověď. Jde si zaplavat a snad zažene chmurné myšlenky. Přemýšlí nad tím co JÍ napsal, jestli to nevzala špatně, jestli se jí neco nestalo ..... Jde na deku a nedočkavě hledá mobil. Konečně je tam SMS na kterou čekal ....

ONA: 28.7.08 15:29 - Ahoj pipinku! (tak mu říkává, toto oslovení zbožňoval i zatracoval, nyní na něj působí jako tisíce jehel, které se mu zabodávají do těla, jelikož mu tak již neříká jeho láska ..) Já jsem po obědě usnula a tvojí SMS jsem si přečetla až teď. (CHtěl by tomu věřit, ale viděl od ní odjíždět auto s NÍM, takže nevěří tomu, že by usnula po obědě, myslí na to proč mu lže, ale čte dál ...) Od 4 jdu na balet , ale na to kafčo můžeme jít večer jestli chceš. Nebylo to žádné gesto.

Nejsou to zrovna slova co by čekal, jeho slova která dával dohromady s rozmyslem a velkou pečlivostí zřejmě přišla v niveč a neměla kýžený efekt. Na dece hraje karty se svými přáteli a stále na to myslí. Několikrát vyhraje, ale přestává se mu dařit, prohrál již několikrát za sebou a myslí si, že ho opravu štěstí opustilo a že už nic nemá cenu. Jdou si znovu zaplavat, Tentokrát jen ON a jeho dobrý přítel Tomáš. Mezitím jak plavou si povídají o životě a o jeho situaci. Tomáš ho ujištuje a uklidňuje, že všechno se spraví, že si najde lepší přítelkini a všechno bude zase fajn.ALe on to nevnímá, myslí pořád na ní, myslí na to, že přestane plavat a potopí se do hlubin zaplaveného dolu, aby bylo všemu již konec. Ale stále ho pohání touha poživotě a závazek vůči všem lidem, kteří ho mají rádi. Možná i ONA. Plavali přes 100 metrů ke druhému břehu a potom zase zpět. Vypadá to že už má lepší náladu, že věří tomu co mu jeho kamarád říkal, chce tomu věřit. ANO tak to bude! Osuší se a sedá si na deku. Nebe je modré, vánek si lehce pohrává s listy v korunách stormů, které zpívají píseň dávných věků, slunce prohřává jeho tělo a v něm se opět rozpulzovala energie života. "ZAČNU ZNOVU SLIBUJE SI!" Už se nevrhá po mobilu a nepíše jí. Naopak si blokuje příjem jejího čísla. Jedou domů na večeři a sklenku vína. Večeře se vaří a krásně voní. Nedá mu to a podívá se na mobil, jakoby cítil, že se s ním chce spojit ONA, jeho bývalá láska. A opravdu, zemškané volání. Znovu začíná přemýšlet ... Mám jí napsat? Vím co chce, ale bojím se toho. Nakonec nevydrží a podlehne sladkému mámení, sahá po mobilu a píše.

ON: 28.7.08 19:21 - Copak? (nic inteligentního ho v tu chvíli nenapadlo)

ONA: 28.7.08 19:22 - No, volala jsem kvuli tomu kafi, když si mi neodepsal.

ON: 28.7.08 19:24 - Nevím, strašně rád bych tě viděl, ale vím, že bych byl na půl hodiny nebo hodinu šťastný a pak by to bylo pryč, tak tě radši neuvidím a trápení snad časem zmizí
(dělá to co si slíbil, začne znovu, pokusí se jí vymazat, jako by nebyla a všechno začne být lepší a snad se mu zase začne dařit, když se začne na svět opět smát)

ONA: 28.7.08 19:26 - Jak myslíš, no, pipi. (Krásně strohé, ani špetka lásky, špetka úcty k člověku, který JÍ bezmezně miloval 6 let a kterého zavrhla, ale co čeká? Čeká snad, že kvůli němu bude truchlit, litovat toho že ho opustila nebo snad že se k němu vrátí .... Ano čeká, že se k němu vrátí ... NAJIVKA!!!

ON: 28.7.08 19:40 - Já nevím co mám dělat a jak (každá jeho reakce mu připadá jako rozcestí a podle toho kterou cestou se vydá se buď dostane ke kýženému cíli a nebo do země JEJÍHO zapomnění, snaží se volit slova opatrně, ale je čím dál více zoufalý) Chci tě zpátky a nevím co by k tomu mohlo pomoci :( pokud by tomu pomohlo dnešní kafe, tak přijdu velmi rád :) (znovu přemýšlí zda to nezkazil, zda má tuto SMS odeslat, nakonec se rozhodne potvrdit odeslání - myslí si, že horší už to být nemůže)

ONA: 28.7.08 19:41 - To by ale nepomohlo. :( Promin ... (Mezitím už jí pokrm, který připravil jeho kamarád - odpověď je stejně chutná jako karbanátek, který převaluje v ústech, je hodně pikantní, o dost více než by čekal na tak malý a neviný kousek masa a má co dělat aby ho ztrávil (promiň Tome, ale jinak byly karboše dobrý!) Vůbec nemá chuť jíst dál, ale sahá po sklenici vína, kterou dali předem vychladit a usrkává doušek božského nektaru, ale znovu je to jako s odpoledním pivem, které nehasilo jeho žízeň, připadá mu, že čím více pije tím více je vyprahlý a žízeň se mu nedaří uhasit ... Už nemůže vydržet ani u svých přátel, né snad proto, že by mu vadila jejich přítomnost, ale chce se mu brečet, chce se mu řvát a potřebuje vybít svůj vztek. Loučí se s přáteli a přemýšlí co dalšího jí napíše ... Jak se to dá zachránit? Zkusí se zeptat na rovinu, nechce prodlužovat svojí agónii)

ON: 28.7.08 20:53 - Asi už nic nepomůže viď :( existuje alespoň malá pravděpodobnost, treba jen miniaturní? (Mezitím mu došly SMS od jejich společné kamarádky, která se vrátila z dovolené a která jak doufal bude jeho trumf, který mu pomůže k návratu k NÍ. Domlová se s ní, že se zítra sejdou a pokecají, ale má chmurnou náladu a k tomu i patřičné myšlenky, již ztratil skoro veškerou naději, že se k němu jeho milovaná vrátí, ale pořád si opakuje, že nic není definitivní a opravdu ..... v kapse se mo ozve mobil ohlašující příchod SMS. Tabude od NÍ, pomyslí si. Je na půli cesty domů, překoná prvotní pokušení si přečíst odpověď, jako by čekal špatnou zprávu. Odemyká vchodové dveře, přivolává výtah. Mobil ho v kapse zatím pálí jako rozžhavený kus železa. Ještě chvilku a uvidím co píše. Výtah jede v tu chvíli nekonečně dlouho a pomalu. Netrpělivě odemyká dveře do bytu a jde na záchod, kde si SMS v klidu přešte a pokud to bude špatná zpráva tak se posadí a třeba se z toho i pos..re!

ONA: 28.7.08 21:03 - Miniaturní existuje vždycky, třeba se sejdeme v jednom domově důchodců :) (Při přečtení této sms ho polil studený pot a je mu špatně. Usedá na záchod a dává si hlavu do dlaní, nechápe co se to stalo. Ještě ani né před měsícem spolu byli šťastni a nyní je vše ztraceno, rozbyto a v troskách. V jeho srdci je již 17 dnů hluboká jizva, která nezarůstá a stále krvácí. Po chvíli se zvedá a zatlačí slzu, která se dere na povrch - "SLÍBIL JSEM NÁM PŘECI, ŽE UŽ PRO TEBE ŽÁDNOU SLZU NEURONÍM!" Jak může být v tento okamžik tak sarkastická a bezcitná? Poslední zpráva ho hluboce ranila, ale nahodil jí na smeč a ona odpálila dýku, přesně mířenou, přesně cílenou - to máš za to ty hlupáku, že se s do ní bezmezně zamiloval. Jde do svého pokoje a zapíná PC. Cěká až naběhne, spouští prohlížeč, přihlašuje se do blogu a začíná psát ....

Když dopsal článek do svého blogu napsal poslední sms své lásce a vymazal její kontakt i se všemi SMS z telefonu, ní snad aby na ní zapomněl, ale pro to, aby se jí nemohl už připomínat a prodlužovat tak svoje utrpení. Jediné so po ní chtěl bylo, aby na něj nikdy nezapomněla. Kdž dopisoval poslední slova, na tváři se objevila krůpěje slzy - snad poslední slzy, kterou pro ni doopravdy uronil. V tu chvíli si vzpomněl na pasáž z oblíbeného filmu, kde se praví ... jen hrdí, jen silní se můžou nazývat sparťany ... v tu chvíli si řekl, že bude jako bájní sparťanští bojovníci, který ač v nevýhodě a početním oslabení se postavili tváří v tvář jasné porážce, ale přesto ani na okamžik nezapochybovali, proč to dělají! JEdiné myšlenky co si slíbil, že na ní bude mít, budou ty šťastné chvíle, kdy byly spolu, to jediné už mu nikdo nevezme a myšlenka, že někde je ikdyž s někým jiným, ale je šťastná a živá, ho bude hřát u srdce. Jiní takové štěstí nemají .... NEZAPOMENU NA TEBE MÁ LÁSKO A BUDU TĚ NAVŽDY MILOVAT, JAK JSEM TI SLÍBIL ....
Vložil: Mr_Dadi ¤