23.Březen 2011
Autor: Pacany.. v 17:16

Kritika slouží k tomu, aby se člověk zlepšil. Jsou ale lidé, kteří kritiku nesnesou nebo ji neakceptují. V Trutnově máme poměrně dost slavný festival. Dost si zakládá na svoji historii. Ale je pořád stejně dobrý? Dneska jsem na facebooku narazil na skupinu "sere mě Trutnov open air!". Je to vyloženě založená skupina proti tomuto festivalu. Ale některé příspěvky, které mají na zdi, jsou bohužel pravdivé. S mnohýma jsem i souhlasil. Trutnov byl fotr fesťáků. Teď je to chcípák který neví jestli hraje komedii nebo tragedii. Těžko se mi to říká, ale co si mám o tom kurva myslet?? Každým rokem je to slabší a slabší co se týká kapel. Securiťáci jsou vymaštěnější a agresivnější. Mě nezajímá uřvaná píča s harmonikou, která natahuje čas před Psími vojáky. Mě nezajímá, že zloděj za pípou, kterej ti opravdu nedá míru, ti ani nevrátí z posledních kaček které mu dáš na pívo, a ještě podrážděně zapindá, že potřebuje na vejplatu. Mě nezajímá na rychlo tištěnej tzv "festivalovej samizdat" á 50 Kč, kde je fikaně uprostřed vmísen program, kterej každej normální člověk k tomu festivalu potřebuje. Mohl bych pokračovat a pokračovat.

Pamatuji časy, kdy program byl nabitej a člověk nevěděl kam dřív. Kdy se váleli pankáči na stráni bez koruny nic. Kdy si tam člověk mohl vzít vlastní pití co mu hrdlo dopřálo. Hold pamatuji festák, kam lidi rádi chodili. Ted? Slyšel jsem krásnej argument od trutnovskýho borce - "kdybych to neměl za prdelí". Jo! To přesně vystihuje. Jdu po ulici a potkám kámoše, kterýho jsem nějaký ten čas neviděl. V rychlosti se pozdravíme, a zdálky se ho ptám, jestli jde na festák (už skoro s připravenou odpovědí, že se tam uvidíme a blablabla) a on mi odpověděl, co jsem v životě před tim neslyšel "jdu do práce" =O ... kdysi ten festák byl takovej svátek, že jít do práce by mohl jenom blázen. Lidi si brali dovolenou aby si ho mohli užít. Časy se hold změnily. Fotřík vždycky chodil na fesťák od dob, kdy tam byli Faith no more. Když viděl program v roce 2010, ještě si to pamutuju jak si ho prohlížel, rozhodl se, že lístek prodá. Divit se mu? Proč prosimtě? Abych v sobotu šel na slavné bojiště až na 22:00 kvuli Ondrovi Havelkovi, protože před tím bylo kulový s přehazovačkou? Tento festival jde do řiti. Ale z čeho jsem nejvíc znechucen, je ten mediální hnus. Člověk si otevře facebook, jde na stránku OAMF, a nestačí se divit. Takovou kritiku jakou jsem tam četl, jsem dlouho neviděl. Nevim jestli to Martin čte, nebo jestli je mu to ukradený, ale možná že by z některých kritických příspěvků mohl vzít i něco k srdci! Přece jenom to píší lidi, co tam chodí. Pokud je nám zase podsouváno "naposled na bojišti", tak snad se na mě nebudete zlobit, když mi to jde jedním uchem dovnitř a druhým ven. Potkám cápka odněkud z prdele, a bavíme se od kud jsme. Když mu řeknu, že jsem z Trutnova, tak hnedka mi řekne, že to tam zná a festák, a že tam má být prý už naposled. Usměju se, a reagovat se mi ani nechce. Na netu hledám odkazy k tomuto tématu. Najdu video, kde Martin ze sebe dělá chudáka, a háže vinu na město. V tom samém videu pan starosta říká, že jak si to udělal, takový to má. No kurva co si mám o tom do prčic Myslet? Proč se netočí na trutnovským festivalu trutnovské pivo? Teď se drž!! Nebo se radši podívej na video, které najdete na facebooku u anti OAMF. Toto video mě dost urazilo místama, ale když na konci dali strejce z pivováru, tak mě mile potěšili =DDD

Kladu si otázku jestli tento festival je pro lidi nebo jestli na tom chce někdo co nejvíce vyvatit. Příjde mi, že to první bývalo, a to druhé je. Ať se na mě nikdo nezlobí, že si chci nosit svoje vlasntí pití (i tu pitomou vodu za kterou v areálu nechci platit takové částky, že mě po nich přejde i žízeň), že tam chci aspoň pár standartních kapel a že si tady takto stěžuji. Bohužel se z kritik neponaučí, a radči bude kolem sebe kopat a házet špínu okolo sebe. Inu, jsem zklamaný. Velmi zklamaný. Snad ani nechci vědět co tam budou za kapely. Stejně vim, že tam bude hrát kulové s přehazovačkou, že Psí vojáci se budou mačkat v malinkém stanu (pro mě nepochopitelně) a pivo bude slabé a drahé. Jasný, člověk hned může namítnout - "tak tam nelez, když máš takový kecy!", ale hold chci vidět těch pár bláznů, který jinak nemam skoro vůbec šanci vidět. Není to výmluva, ale fakt. Kdyby tam ty trutnováci nechodili, už by mě tam (bohužel) nic netáhlo.

 



1 Komentáře: