Saphire

31.Květen 2007

Žádné diety!!!

Perfektní postava bez diet a cvičení!

Hoďte všechno hladovění a diety za hlavu! Pokud jste majitelkou problematické postavy a ráda byste své nedostatky potlačila, nabízíme vám několik triků. Vaším neocenitelným spojencem je totiž dokonalé oblečení, které potlačí vaše nedostatky a vyzvihne vaše přednosti.

Nejdůležitějším krokem k úspěšnému oblékání je znát sama sebe, tedy přesněji řečeno, tvar své postavy. Podíváte-li se do zrcadla, vidíte jablíčko, hrušku, přesýpací hodiny, anebo postavu štíhlou, atletickou?

Jablko
Jablíčková postava má širší trup. Její majitelky mají obvykle větší poprsí, problematickými partiemi je bříško a spodní část zad (často v kombinaci se štíhlýma nohama). Typickým jablkem je například Drew Barrymore.

Pamatujte si, že máte ukázkové nohy a paže. Zaměřte se tedy na minisukně a tílka, které vaše přednosti podtrhnou!

Topy, tílka, trička i halenky by měly být vypasované, stejně jako sáčka. To vše vám výborně padne, a ještě ubere pár centimetrů v pase. Vaše figura se také přátelí se zavinovacími topy. Dbejte na to, aby vršky byly barevně a vzorově střízlivější. Co se týče kalhot a sukní, nemusíte svou fantazii nijak omezovat. Trochu rozšířené kalhoty a sukně s kanýry a volánky (můžete si dovolit i kratší délky rozhodně ukažte alespoň své štíhlé kotníky a lýtka) opticky vyrovnají robustnější vrchní část těla.

Přesýpací hodiny
Charakteristikou tohoto typu je plné poprsí a širší boky a stehna, která měla například Marylin Monroe.

Máte tedy přesně ty křivky, po kterých touží spousta žen, tak se je nebojte ukázat na odiv. Sukně a šaty podtrhnou vaši ženskost a svůdnost.

Hluboké výstřihy ve tvaru V opticky protáhnou trup. Slušet vám budou také všelijaké zavinovací topy, které přitáhnout pozornost k vašemu štíhlému pasu. Tříčtvrteční a balónové rukávy spolehlivě zakryjí silnější paže.

Matné barvy jsou pro vás to pravé; s hedvábím, saténem a ostatními lesklými materiály zacházejte jen opatrně. Výrazné vzory (od květinových až po proužky) na kalhotách či sukni vybalancují vaši figuru.

Hledejte lehce rozšířené kalhoty. Nejlépe ty se středně vysokým pasem, obzvlášť máte-li trochu větší bříško. Když kupujete spodní prádlo, dbejte na to, aby podprsenka poskytla dostatečnou oporu vašemu poprsí, dokáže pak změnit i celkový vzhled vašeho těla! U vašeho typu se vyplatí do ní investovat.

Hruška
Pro hrušku je typický štíhlý trup, pas a hrudník, a v porovnání s ním širší boky, pozadí a stehna. Mezi celebritami takovouto postavu hledejte například u Beyonce Knowles.

Jako "majitelka" hruškovité figury si můžete dovolit nosit nejrůznější topy z hedvábí, saténu, všelijak nařasené atd., které si ostatní nemohou dovolit. Proč toho nevyužít?
Výstřih do V dodá vašemu hrudníku ten správný tvar a vybalancuje vaše ramena. Ideální volbou pro vás jsou všelijaká zdobení (korálky, flitry atd.) přes prsa, která je opticky zvětší. Kalhoty a sukně vybírejte v tmavších barvách, které zeštíhlí boky a prodlouží nohy. Vrchní "díl" si můžete naopak dovolit v nějakém výrazném odstínu, třeba i vzorovaný.

Ideální délka sukně pro vás je těsně pod kolena, a to i asymetrického střihu, který ostatní donutí upřít zrak na štíhlé kotníky a lýtka. Nejvíce vám budou slušet kalhoty se svislými proužky opticky prodlouží vaše nohy o několik centimetrů!

V obchodech se spodním prádlem se porozhlédněte po podprsence s push-up efektem, která vyváží užší vršek, širší spodek.

Štíhlá/atletická

Štíhlá postava je postava, kde nic nepřebývá, ale zároveň zrovna neoplývá ženskými křivkami. Příkladem je například Cameron Diaz.

Vzhledem k tomu, že máte postavu jako modelka, můžete dle libosti kopírovat oblečením z přehlídkovým mol. Nikomu jinému nebudou slušet více!

Vše, co ostatním přidává nechtěné kilogramy navíc, je naopak vaší tajnou zbraní. Jako například plisování, nabírání, výrazné potisky, zdobení, hedvábí a volány. Drobné vzory a odvážné míchání barev dokáže kýžené partie "dofouknout".

Chybějící pas si můžete dokouzli šikovnými pásky nebo vypasovanými sáčky, které končí právě těsně pod pasem. Mnohé zástupkyně tohoto typu dělají chybu nošením volného oblečení sice to opticky rozšiřuje, nicméně vytváří neforemný vzhled. Vy naopak potřebujete dobře padnoucí, vypasované kousky.

Botky s kulatou špičkou zabrání, aby vaše nohy vypadaly přespříliš štíhle.

 

Autor: Saphire v 19:42 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář