24.Leden 2008,16:33
  1. Co je to a jak se dělá screen.

 

Screen je(laicky řečeno okopírování obrazovky do PC). Screen vytvoříte tím, že na aktuální stránce zmáčknete klávesu Print Screen (někdy označenou i PrtSc) nachází se v horní řadě nejčastěji u klávesy F12 (konkrétní poloha se může lišit záleží na druhu klávesnice), dále si otevřete malování (v příslušenství) a dáte CTRL a k tomu V (písmenko V označuje příkaz vložit) vyfocená obrazovka je nyní v malování, dalším krokem je soubor-uložit jako, dejte uložit jako jpeg, soubor je pak menší a lépe se s ním manipuluje. Nyní máte screen uložen v PC (kam si ho uložíte nechávám na vás, pojmenujte si ho tak, abyste ho potom našli).

Jak poslat screen dál? Otevřete si e-mail, vyplňte komu ho chcete poslat a kliknět na link přidat soubor (k mailu)-procházet (vyberte screen a dejte vložit) pak už jen vyplňte co textového okna co potřebujete a pošlete. (tento postup je konkrétně na seznam emailu).

 

2.      Jak se mohu stát dočasným správcem (DS) stálým správcem (SS) nebo adminem?

 

Dočasným správcem se může stát teoreticky jakýkoliv uživatel, který s touto funkcí umí zacházet a zná pravidla serveru libimseti.cz. Tento modrý štít Vám může předat jiný dočasný správce když odchází z místnosti nebo už ho správcování nebaví. Tímto ale sám ztrácí funkce, modrý štítek teď máte jen vy. Dále může modrý štítek předávat stálý správce se zeleným štítkem, který po předání funkce svůj zelený štít neztrácí. Poslední možností je předání dočasného správce administrátorem, který tak učiní pouze v případě, že v místnosti nejsou přítomní stálý správci a dočasný správce tam buďto není, nebo je neaktivní.

Stálým správcem se můžete stát pouze za předpokladu, že znáte velmi dobře pravidla serveru libimseti.cz, chodíte na chat často. Pak Vás mohou ostatní SS místnosti navrhnout do hlasování místnosti o nového ss. Bude-li s Vámi souhlasit nadpoloviční většina (pokud je v místnosti 6 SS potřebujete 4 hlasy) stáváte se automaticky SS místnosti. Stejně tak funguje i odebírání. Administrátor přidává a odebírá SS pouze pokud sami poruší pravidla, pokud je jejich chování nevhodné či pokud se ustaluje nová místnost přidá několik SS (požádá ustalovatel), aby bylo možné hlasovat.

Administrátorem (Admin) je teoreticky může stát osoba perfektně ovládající pravidla i nápovědu serveru libimseti.cz, má dostatek hodin, má zkušenosti jako SS z našeho chatu, je starší 18 let, musí mít hlavní fotku a především si o to neříká při každém setkání s jiným administrátorem. Admini jsou vybíráni pouze je-li to nutné a rozhoduje se o nich interně na základě výše jmenovaných podkladů. O přidávání a odebírání administrátorů chatu (červený štít) se starají Administrátoři libimseti se žlutým štítem. V žádném případě se nevnucujte, tímto nám dáváte signál, že jste pro tento post nevhodní!!!!

  1. Jak vložit nebo změnit hlavní fotku?

 

Pokud chcete hlavní fotku změnit či přidat novou, na hlavní stránce libimseti – MOJE LIBIMSETI, je hned vedle grafu hodnocení šedivý rámeček ve kterém je příkaz: Vložit novou hlavní fotku. Pokud tuto fotku nemáte, nelze Vás celkově hodnotit.

 

 

  1. Kdo mi ustálí místnost když už má limit?

 

Neděje se tak automaticky a je třeba po dosáhnutí časového limitu v dané kategorii, kontaktovat žlutého administrátora, který rozhodne zda místnost ustálí či nikoliv.

 

  1. Kde najdu adminy online či jak je kontaktovat?

 

Speciálně kvůli snadnějšímu vyhledávání zemina uživatelem bylo vytvořeno kukátko na adminy. Stačí jen na chatu (v místnosti) kliknout na menu a zde je ve výběru i odkaz na Admini online. Pro kontakt admina jen klikněte na jeho jméno a napište dotaz či požadavek. Pokud není žádný admin online zde je seznam administrátorů chatu, stačí pak vybraného administrátora zadat do vzkazu a odeslat mu dotaz vzkazem.

 

Seznam administrátorů:

Žlutí administrátoři (Guru admin): wizards , pip-boy , kuty.cz , the_dolphin

 

Červení administrátoři (Chat admin): _Pida_ , angel-t , boruvka , dron1 , dzibina , paegavel, slezsky , kzbabe , Naryah, david_1979, .kika., Lukashek, SaraPolanska, nilnes1

 
vložil: SaraPolanska
Permalink ¤


0 Komentáře: