01.Únor 2008,22:03

Podobnou otázku jistě jednou za čas řeší každý Pražák a tak mu nezbyde než zkoušet všemožné pajzlíky co najde rozházené pokud možno blízko u svého domu či bytu. Bohužel ne v každé restauraci je možné se kvalitně najíst, být obsluhován příjemnou obsluhou a  to vše za ,,lidskou,, cenu. Pokud přihlédnu k tomu, že hledáte jako já zároveň nekuřáckou restauraci či s dobře klimatizovaným prostorem jste v Praze s těmito kritérii téměř ztraceni.

Mám ráda kvalitní jídlo a prostředí, kde nebudu zahalena v kouři dýmu a muset po příchodu domů nechat vyprat všechno oblečení. Mám ráda obsluhu, která není přehnaně vtíravá, ale na pití nečekáte půl hodiny. Ráda bych proto všem, co jsou na tom podobně jako já doporučila dvě pražské restaurace a to:

Restaurace Gurmania, Rozkošného 895/6, Praha 5 hned naproti Smíchovskému nádraží www.gurmania.cz

Restaurace Maják, Šostakovičovo nám. 1515, Praha 5 Stodůlky, www.pizzeriamajak.cz 

Na www stránkách těchto restaurací najdete i laužnické věcičky z fancouzké, španělské, ale i české kuchyně včetně otvírací doby i mapy kudy se k nim dostanete.

Obě restaurace jsem vyzkoušela a opravdu ráda se tam vracím. Obě restaurace jsou kuřácké i nekuřácké s příjemnou obsluhou, rozsáhlým menu. V Majáku se v létě dá posedět i na zahrádce a opravdu výborně dělají pizzu. V Gurmanii doporučuji vepřovou panenku a smetanové brambory :-)

 

 
vložil: SaraPolanska
Permalink ¤


0 Komentáře: