09.Duben 2007
Když tedy ve světech byly stvořeny podmínky k životu bylo potřeba vdechnout jej a napříště jej ochraňovat. Tedy se tři pekelní bratři postavili na vrcholy trojúhelníku a zvolali jméno čtvrtého z pekelných knížat - Leviathana. Ochránce života.

I Satan se zpět posadil na svůj trůn a řekl - nechte bratři průchod přirozenosti a seznáme co jest vhodné k zachování a co jest hodné zavržení. A tak se i stalo. Po dlouhé věky bylo vše v rovnováze. A vznikali a zanikali bytosti nízké i božské a plamen Satanův hořel dál klidně a stále.

A chtělo se knížatům pekelným a setkali se na Zemi. A mnoho božských i nízkých bytostí žilo tu pospolu a v rovnováze. A dlouhé věky bylo jen přirozeného vznikání a zanikání podle možností a obratnosti tvorů.

Tehdy povstal Belzebub - král much a havěti a pravil k Stanovi:" Kdysi jsi mluvil o těch, kteří jsou nadání schopností poznávat. Jsou ale dvě kasty těch kteří jsou nadáni rozumem. Ti kdož jsou jím nadáni ku prospěchu jsoucna a ti kdož se ho obávají. Hle tu na Zemi - rozumem je nadán člověk ale obává se svého rozumu. Vzešel ze zvířat a řídí se přirozeností, ale upíná se k bytostem božským ne jako k učitelům ale jako k vůdcům. Očekává zázraky a přináší oběti jiných tvorů na smyšlené oltáře."
A Satan se usmál skrze plameny a řekl:" Dříve či později člověk sezná, že slepě následovat vševědoucího nadaného citem a vášní není dobré pro něj samotného. Ztratí-li víru v druhého a v modlu a získá víru v sebe sama a neztratí pouto s přirozeností, tehdy bude v pravdě na cestě státi se bytostí božskou."

Tehdy knížata pekelná a bohové pozemští přiřkli člověku božské schopnosti a vlastnosti. Od těch dob byl sto konat zázraky a měnit svět.

A bylo na Zemi nesčetně bohů a démonů, duchů a sil a člověk s nimi žil a po svém původu se bral a pídil a podle učení jednotlivých božstev dobrých či zlých se jal konati a nenacházel střed a původ anžto nespoléhal nikdy zcela na své síly a schopnosti a nechoval se zcela dle přirozenosti a morálky lidské, ale vždy se snažil přijmout přirozenost a morálku některého z bohů stavě je na piedestal.

Satan se tomu velmi podivil protože netušil, že by mohl existovat tvor, který by svou divokost sám dobrovolně zkrotil a komukoliv se podvolil. Jedině člověk sám sebe vehnal do područí božstev.
Vložil: cybermud ¤