16.Duben 2007
A byl mezi božstvy na Zemi jeden a ten sám sebe nazýval Bohem. A v různých jazycích různých kmenů vždy sám sebe nazýval bohem. A přistoupil Hospodin k Satanovi a pravil. "Chtěl bych svůj lid, který by stál nad ostatními tvory a byl nejvíce podoben mě samotnému." Pekelný kníže se pousmál na svém trůně a pravil: " A k čemu by ti byl takový lid? Vždyť by neměl zkušenost a neuměl by sám sebe chránit před světem, ale tento svět bude převracet proti přirozenosti a jej i ničit až zahubí sám sebe. Ptáku je třeba času by se naučil plout vzduchem, hovadu je třeba času aby se naučilo ctít zákony stáda a mohlo plodit. Trávě je třeba času aby mohla ptáka nebo hovado nakrmiti. Vzájemně se potřebují a není jim třeba rozumu aby sebe přespříliš netrýznili. Když ale stvoříš tvora bez minulosti, kde pozná svou míru?"

"Nemluv tak Satane. Já jim dám zákon skrze knihu a nechám svou vůli aby je směřovala a vedla. A vystoupím na nebesa aby ke mě vzhlíželi a nechám je stavět mé modly aby mne uctívali". řekl na to Hospodin ostře.
"Jestli si myslíš, že skrze knihu pozná člověk tvé krve přirozenost věcí učiň si tedy svého tvora z toho co je tobě vlastní". řekl Satan vážně a zlostně blýskl očima.

Tak se stalo a Hospodinu byl vlastní prach. Vzal tedy prach a učinil z něj bytost. I dal mu jméno Adam a vystavěl pro něj zahradu a v té zahradě po páru zvířat aby ta dělala Adamovi společnost. Magie té musel použít měry vrchovaté protože musel ten bůh krotit přirozenost zvířat a Adama toho musel před poznáním přirozenosti věcí chránit. A ten Adam z materie, která jest společná všemu ve vesmíru žil dlouho a v nevědomosti.

Jednoho dne Satan procházel se po světě a náhle přišel do zahrady Edenu, kterou Hospodin pro svou bytost z prachu stvořil. I procházel se tím lesem a bylo mu dobře jako všude na světě. Náhle k němu přistoupil Adam a jal se jej tázati a Satan sám se jen usmíval a sem tam něco prohodil.
" A ty velký duchu pověz co je hybatelem všech věcí, a pověz kde jsem se tu vzal já a pověz kde je všemu počátek a konec."
Satan sám se usmíval a dojatý byl nad tou čistou prostotou, která po generace nebyla již na světě anžto skrze znalosti a zkušenosti bylo každému tvoru dáno vědět o životě alespoň to co k životu potřebuje. A lid pozemský z různých končin a koutů věděl o životě a počátku více než tento. A kmenové různých těl a barev byli na tom světě a šťastně žili v přirozenosti a věděli tolik co potřebovali. A bylo přirozeností jiných kmenů aby věděli a chtěli vědět a ti vytvořili paláce tam kde jiní měli ohniště a obřadnost zřídili tam kde řád nebyl. A zřídili ctnost tam kde bylo třeba chránit slabé. A slabým zřídili hrdost aby se nepodvolovali. Nu všechny tyto kmeny a národy žili mimo Eden Hospodinův v němž dlel Adam v nevědomosti a bezstarosti.

A Satan ponechal Adama svému osudu a putoval dál po Zemi a přišel mezi Draky. A dobře mu bylo mezi vládci ohně a strážci moudrosti. A draci tito létali povětřím a pluli na vodě i pod vodou a po zemi kráčeli a bylo dobře na tom světě. A zůstal tam Satan mezi draky dva tisíce let a byla doba ta jako kapka v moři času, který již uplynul od počátku zažehnutí plamene času.

A mezi tím Hospodin držel při životě svého Adama z prachu a zákon mu předložil - tu smíš to a nesmíš ono a bude tak jak je má vůle.
A Adam nepociťoval svůj osud jako lehký protože nasál ze Satana ducha přirozenosti a tak byl vnitřně napnut a něco mu scházelo. A jednou když tak seděl ve stínu palmy, tehdy poznal protiklady. Všichni tvorové, které potkával dleli v páru a on sám tu byl samojediný. A velký smutek zachvátil jeho duši.
I zvolal: Hospodine, otče dej mi družku ať mám protiklad svému egu.

A Hospodin k němu přistoupil a pravil: " Dám ti družku, ale pověz jak jsi přišel na to, že potřebuješ protiklad?"
A Adam neznaje přetvářky pravil:: "Šel tudy Satan světem a vyprávěl mi o tom co je za hradbou Edenu...tedy pocítil jsem co je správné."
"Mlč!" obořil se na něj Hospodin "sic tě sprovodím ze světa. Já jsem ten kdo ti řekne co je správné. Satan je pro tebe zlem a já mu zakážu aby za tebou chodil. Jsem tvůj stvořitel a jestli se s ním setkáš příště, tak tě zbaví života."
Vložil: cybermud ¤