Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
03.Únor 2011
V rodině týraného malého chlapce z Brna, kterému rodiče dávali připínáčky do bot, trýznili ho hladem a bitím, se dříve objevilo podezření na pohlavní zneužívání. Chlapcův starší bratr měl předloni zneužít svou sestru. Kriminalisté se případem zabývali, kvůli nezletilosti mladíka bylo však stíhání zastaveno.

O případu informoval středeční Brněnský deník Rovnost. "V rodině jsme řešili případ pohlavního zneužívání. Dívku zneužíval nevlastní bratr, kterému tehdy bylo 12 let," řekl Rovnosti mluvčí brněnských policistů Petr Nečesánek.

Advokát Karel Schelle uvedl, že i přesto může případ z iniciativy státního zastupitelství skončit před soudem. Justice by mohla údajnému pachateli uložit ochranné opatření, například pobyt v dětském výchovném ústavu.

S rodiči, kteří svého nejmladšího syna týrali hlady, bili ho a mučili, začal nedávno soudní proces u Městského soudu v Brně. Úřady odebraly chlapce do dětského domova v dubnu 2010. Týrání však mohlo skončit dříve, na špatné zacházení s chlapcem v minulosti upozorňovali sousedé, příbuzní, lékařka i učitel.

Sociální pracovnice z úřadu městské části Brno-střed, která měla na rodinu původně dohlížet, podala po zveřejnění případu výpověď. Městská část nyní proto prověří všechny případy a každou potenciálně problémovou rodinu navštíví sociální pracovníci.
vložil: dudlicek_5 ¤