Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
13.Březen 2008
Čunek kvůli kritické zprávě USA napíše na ambasádu
Zvětšit obrázekŠéf KDU-ČSL Jiří Čunek



Bez odezvy nechce šéf lidovců Jiří Čunek nechat kritiku amerického ministerstva zahraničí. To ve výroční zprávě o stavu lidských práv ve světě v roce 2007 pranýřuje deportaci Romů mimo Vsetín, kterou Čunek provedl ještě jako starosta města a také to, že se jeho případ údajné korupce nedostal před soud a byl ukončen státním zástupcem.

Anketa
Souhlasíte s premiérem, že USA s kritikou ČR přestřelily?

Ano - 66.3% Ne - 33.7%
Celkem hlasovalo 795 čtenářů.


13. 3. 2008 15:01 - 13. 3. 2008 19:24 Aktualizováno
Čunek považuje některé pasáže zprávy za lživé či spekulativní, a proto se chystá napsat na americké velvyslanectví dopis, v kterém chce vyjádřit své rozhořčení.

„Na americké velvyslanectví určitě napíšu ostrý dopis s tím, že by do svých zpráv měli vyhodnocovat věci jiným způsobem, než že to převezmou z bulvárního tisku,“ řekl Právu Čunek.

„Mě děsí, jestliže americká administrativa pracuje takovým způsobem, že sesbírá články z novin a z toho udělá zprávu. Ta zpráva je v zásadě lživá, nešlo o 360 Romů a také nešlo o zastavení trestního stíhání pro nedostatek důkazů, ale došlo k tomu proto, že se ten skutek nikdy nestal, protože byl celý vymyšlený,“ dodal Čunek.


Topolánek kritiku USA odmítl
Podle premiéra Mirka Topolánka by si Američané měli zamést před vlastním prahem. "Ke zprávě ministerstva zahraničí USA můžu říct pouze to, že země, která umožňuje mučení zajatců, mě jen těžko může poučovat o tom, jak jsou porušována lidská práva u nás," reagoval nečekaně ostře Topolánek.
vložil: dudlicek_5 ¤