Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
20.Březen 2008
Na D1 se ve sněhové bouři srazilo až 100 aut



Na 100. kilometru dálnice D1 se ve čtvrtek ve směru na Prahu srazilo v několika hromadných nehodách ve sněhové bouři až sto aut. Dálnice je zablokovaná v obou směrech, na místě zasahují i vrtulníky záchranářů. Šest lidí je těžce zraněno, osmnáct lehce. Záchranná služba vyhlásila událost za hromadné neštěstí. Dálnice může stát celý den, kolona dosahuje až třiceti kilometrů.

20. 3. 2008 10:38 - 20. 3. 2008 12:13 Aktualizováno - JIHLAVA
Po jedenácté hodině dopoledne byla dálnice v obou směrech uzavřena mezi 90 a 140 kilometrem. V úseku se stalo velké množtví nehod. Na dálnici přistávají vrtulníky záchranářů.

Při nehodách se zranilo 24 lidí, šest z nich těžce, osmnáct lehce. Těžce zraněné už sanitky odvážejí do nemocnic. Měly ale problém se zraněným dostat.

Policie sice stanovila objízdné trasy, ale i ty se ucpaly. Hejtman kraje vysočina Miloš Vystrčil vyzval řidiče kamiónů, aby objízdné trasy nepoužívali a raději zůstali stát na dálnici.

Lidé, kteří mají v koloně problémy, například mají v autě malé dítě, mohou záchranáře požádat o pomoc. Automaticky ale pomoc nikdo neorganizuje.

"Na místě zasahuje celkem sedm profesionálních hasičských jednotek. Záchranná služba v kraji označila událost za hromadné neštěstí," řekla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.
vložil: dudlicek_5 ¤