Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
19.Březen 2008
Petrohrad: honosný sen Petra Velikého


Sídlo jménem Petrohrad bylo založeno na přání cara Petra I. Velikého v roce 1703. Záhy, v roce 1712, se stalo dokonce hlavním městem Ruska a zůstalo jím až do 20. století. Rozkládá se na březích řeky Něvy a je tvořeno více než 40 ostrovy, které spojuje 300 mostů. Kanály, které mezi ostrovy plynou daly Petrohradu jeho přízvisko "Benátky východu".

19. 3. 2008 18:08
Kromě mnoha historických památek a parků naleznete v Petrohradu také moderní hotely, restaurace a obchody. Pokud se do tohoto krásného města chystáte, zvolte si vhodnou roční dobu. Zima je kouzelná, pouze pokud ji máte skutečně rádi.

Vzhledem k tomu, že Petrohrad leží v podstatě na vodě a na úplné rovině, panuje zde v zimních měsících ruský mráz doprovázený vysokou vlhkostí a nepříjemným mrazivým větrem. Navíc je to období, kdy na ulicích nejvíce vynikne prach a špína.

Proti tomu jaro a léto jsou svěží a plné barev. Jsou to období nádherných zahrad a parků, které jsou inspirovány zahradami ve Versailles.

Katedrála sv. Izáka
Mezi mnoho památek, které by neměly uniknout vaší pozornosti patří například velkolepá Katedrála sv. Izáka. Je jednou z největších a nejvíce zdobených katedrál světa. Zlaté mozaiky uvnitř jsou stejně úchvatné jako pohled z ochozu na vršku kopule.
vložil: dudlicek_5 ¤