Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
20.Březen 2008
Bin Ládin pohrozil Evropě za karikatury proroka


Nejhledanější světový terorista Usáma bin Ládin opět pohrozil Západu. Na novém zvukovém záznamu, který v době pátého výročí invaze do Iráku zveřejnily internetové stránky islamistů, pohrozil západoevropským státům pomstou za karikatury proroka Mohameda.

20. 3. 2008 07:18 - 20. 3. 2008 07:28 Aktualizováno
Karikatury proroka se také objevily ve středu na plakátech v centru Brna. Obrázky doprovází text Svoboda není zadarmo a podpis Přátelé svobody slova. Kdo plakáty vylepil, se neví. Členy islámské komunity v Brně plakáty překvapily. Žádné protesty ale nechystají.

Nejnovější poselství bin Ládina v podobě audiozáznamu trvá pět minut a jmenuje se "Odpověď bude to, co uvidíte, a nikoli to, co slyšíte".

„Jestliže neexistuje žádná brzda svobody slova, připravte svá srdce na naše svobodné akce,“ říká bin Ládin a pokračuje: „Šli jste ve své nevíře přes palubu zveřejněním těch urážlivých kreseb. Je to ta největší a nejnebezpečnější rána."

Hanobení islámského proroka spadá podle bin Ládina do křižácké války, do které je zapojena Evropská unie a papež Benedikt XVI.

Není jisté, kdy byl záznam nahrán.

Terorista promlouvá z médií
Také loni se objevilo několik záznamů s bin Ládinem a v době výročí útoků na USA ze září 2001 také jedno video. Bin Ládin na něm vyzýval Američany, aby přijali islám.

Na později zveřejněných zvukových nahrávkách pak oslavoval jednoho z atentátníků na USA, odsuzoval iráckou vládu a vyzýval evropské země, aby ukončily spolupráci s USA v Afghánistánu.

V polovině února otisklo 17 dánských listů karikaturu muslimského proroka na podporu svobody slova a vyjádření solidarity. Autor karikatury se měl stát terčem atentátu, který policie zmařila.
Obrázek Mohameda s turbanem ve tvaru bomby je jedním z tuctu karikatur, které v prvních dvou měsících roku 2006 vyvolaly vlnu vzteku a násilí v islámských zemích. I letošní otištění vyvolalo v arabsko-muslimském světě nepřátelské reakce. Doprovázely je manifestace a také výzvy k bojkotu.
Obrázek proroka s turbanem se také objevily ve středu na plakátech v centru Brna.
vložil: dudlicek_5 ¤