ze života běžných lidí
Publikováno: 19.Září 2007
v 17:25



Autor: hnp1

komentáře (0)
Zase z jiného soudku
    Zdar všem, už se tady nemůžu koukat na ty příběhy o chlastu, tak jsem se rozhodl, že bych sem mohl vložit něco poučného. Čistou náhodou jsem při hledání zvířecího porna na internetu narazil na zajímavý článek o připouštění klisen a nedalo mi to ho sem nevložit:
PŘIPOUŠTĚNÍ


Klisnu můžeme zapustit buď přirozenou cestou nebo inseminovat.

PŘIROZENÉ PŘIPOUŠTĚNÍ rozeznáváme:
  • divoké - dochází k němu v přírodě
  • skupinové - ve skupině 20 - 30 klisen je 1 hřebec, který si sám vyhledává klisny v říji
  • individuální - provádí se v hřebčínech i "doma", kdy připouštíme konkrétního hřebce s konkrétní klisnou


  • Připouštěcí období u anglického plnokrevníka je od 1. února do konce června a u polokrevníka - na jaře i na podzim od 1. října do 1. července příštího roku.


    Vlastní připuštění:
    Před vlastním připuštěním musí být klisna vyšetřenalaboratorním výtěrem a nesmí trpět žádnými nakažlivými chorobami, abynedošlo k nakažení hřebce. Také hřebec musí být samozřejmě naprostozdravý.
    Po zjištění dobrého zdravotního stavu se klisnapřipraví k zapuštění. Aby nedošlo k poranění hřebce, provedeme fixaciklisny. Uděláme fixaci přední končetiny (vyvážeme lonžkou přeskohoutek), někdy je třeba provést takéspoutání zadních končetin pouty a někdy musíme použít i fajfku. Klisněomotáme ocas bandáží, aby nedošlo k poranění pyje a okolí pochvyvydesinfikujeme (např. hypermanganem).
    Po seskoku opět desinfikujeme klisně okolí pochvy a hřebci pyj. Klisnu musíme vodit asi 15 min., aby nemohla semeno vytlačit.
    Jak už sem se zmínila, klisnu v jedné říji připouštíme 2x i vícekrát.


    Jak sami vidíte, koňské zvyky při pohlavním styku jsou téměř totožné s těmi lidskými, tak jen doufám, že jsme se dnes všichni něco zajímavého přiučili...

    Honzik

    Komentáře

    « Domů | Přidej komentář