Publikováno: 13.Září 2007
v 21:13



Autor: monica.angel

komentáře (0)
Úvaha o životě....

,,Když poznáš smysl života, poznáš, že je nesmyslný."

Život. Život je velice složitý a nikdo mi nemůže říci, žeživot plně chápe, protože život je…Co je to vlastně život? Jak vznikl? A co jena jeho konci? Jaký má vůbec smysl?Už jste nad tím někdy přemýšleli, jaký má život smysl?
Já ano a mnohokrát, ale nikdy jsem se nedostala kesmysluplnému konci. Mockrát jsem přemýšlela, kde se život vzal. Někteří simyslí, že jsme z opic, ale pro mne je to nepochopitelné, jak můžeme být potomciopic. Vždyť je i nyní na světě tolik opic a ještě jsem neviděla, že by se zněkteré stával člověk. Někteří se mnou v tomto nesouhlasí a věří, že lidéstvořil Bůh, že z Adamova žebra stvořil Evu…Může být, ale pak se nám tu nabízíotázka, kde se tu vzal Bůh a kde se tu vzal celý svět? Lidé mi odpovídají, ževznikl po Velkém třesku. To pro mne ale není vysvětlení, protože pod tímtopojmem si nepředstavím, že vzniká Země a vlastně celý svět, celý vesmír.
Proč vlastně žijeme, když každý jednoho dne umře, ať je tozítřejší den, či až za pár desítek let, každý zemře. Tak proč žijeme, kdyžkaždý musí zemřít, proč? A proč se většina lidí bojí smrti? Pravděpodobněproto, že když člověk zemře, nezůstane po něm dočista nic. Ale to nikdo nemůževědět. Kdo může říct, že ví, o co jde, když si to nikdo nezažil? Nikdo. Alevíme my, jestli je smrt konec a ne jen jakýsi přechod? Jestli je to jen jakýsipřechod, jak si myslím já, tak kam vede? Podle mě se jednoho dne všichnivrátíme na Zem, možná že v jiné podobě, ale určitě ano. Pro někoho je k tomunápověda to, že každý den se někdo narodí, ale také mnoho lidí zemře, a já septám:,,Jaký má tohle smysl?". Možná, že právě v tom je ten paradox, právěkvůli tomu, aby se mohl někdo narodit, musí někdo zemřít.

Já osobně jsem ráda, že mám tu možnost žít, a proto se budusnažit svůj život užívat až do konce. Ale jaký je tu můj úkol, na tomto světě,když vím, že jednoho dne zemřu? Ale jak řekl Publius Vergilius Maro ,,Každémuje určen jeden den."

 Možná, že život smyslný je, ale proč ho tedy nechápeme?Možná, že na světě existují některá stvoření, která to vše chápou, kteránevyužívají je nepatrnou část mozku, jako my. Třeba ano, ale to už je jinétéma, pro mě zřejmě stejně nevysvětlitelné jako je sám život.

Komentáře

« Domů | Přidej komentář