Efekt konzerva

23.Říjen 2008

Zavřená, neprodyšná konzerva. Konzerva, která se jen tak kutálí, kouká a nijak se neprojevuje. Jen naslouchá a sama samotná se nijak nevyjadřuje. Nemá sílu ani chuť bádat, přemýšlet, mluvit. Škoda každého slova a každé myšlenky. Není důvod myslet. Proč vůbec lidi myslí a koukají kolem sebe? Nic z toho nemají. Nic jim to nepřináší. Věci které by chtěli ovlivnit stejně nikdy neovlivní.

Konzerva se vždy někam zakutálí a tam setrvává do doby neurčité. Neví, kdy dojde k dalšímu posunu. Neví, kdy se opět pohne z mrtvého bodu. Když už k nějakému pohybu dojde, tak ještě dlouho sebou nese patřičné následky. Zjistí, že vše co udělala, nebo řekla, bylo špatně. Ani jedna věc se nepovedla. Ve všem je kousek něčeho marnivého. Kousek něčeho co radši ani nevidět.

Po každém, ať už neúspěšném či více neúspěšném pohybu se odebere do ústraní a tam jen tak nečinně leží. Zjistí, že nic nepotřebuje a vše je pro ni přítěží. Konzerva je možná moc sobecká, ale ona sama si to neuvědomuje. Nevidí, nechce vidět.

Vždy kdy se už rozhodne k nějaké změně už dopředu vidí nedozírné následky. Následky, které ji budou provázet ještě hodně dlouho.

Nevím kolik takových konzerv se kutálí, ale asi moc ne, protože konzerva hodně často poznává jak moc je sama.

napsal/a: mouse22 21:48 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

balaclava 23.10.2008 22:37:45

filozoficka uvaha... taky mam obcas takove myslenky... nenavidim je.. protoze nemaj reseni...