Je na každém z nás, jaký druh života zvolíme. Jakým způsobem se budem pohybovat mezi našimi blízkými, známými a zcela neznámými lidmi. Jestli budem dupat jako hromotluci, bez ohledu na naše okolí, či opatrně našlapovat nebo cupitat a snažit se jít co nejpotišeji. Tak, aby za námi snad raději ani nezůstávaly stopy.

Dupající lidé bývají zpravidla těmi výraznějšími. Jejichž slovo má nějakou váhu a jejichž názory jsou lidmi respektovány. Oni ovšem své okolí moc nerespektují. Takoví " dupači " neváhají zdlouhavě nad každým svým krokem. Bez rozvahy avšak zcela úmyslně dělají to, co chtějí. Lidé na ně pouze koukají, ale nemají dostatek síly zastavit je. Jsou moc silní oproti těm, kteří chodí po špičkách.

Nakračující lidé jsou už o poznání zkrocenější. Snaží se naslouchat názorům kolem sebe. V některých ohledech je pro ně názor okolí velmi směrodatný. Občas se také nechají strhnout davem. Ve společnosti si svůj názor dokážou obhájit a prosadit. Každý kvůj krok však pečlivě zváží. V hlavě si promítnou pro a proti toho, co se chystají udělat. S těmito lidmi je již přeci jen snadnější spolupráce.

A poslední skupina pěšáků na Zemi? Ťapači, ti kteří kráčejí ani nevědí jak. Není po nich pořádně ani vidu ani slechu. Čím méně je o nich vědět, tím jsou spokojenější. Podřídí se názoru většiny. Snad ani nemají svůj vlastní názor. Je jim jedno co si o nich ostatní lidé myslí. Oni ani pořádně nevědí, co si o nich okolí myslí, protože oni vlastně s okolím ani nemluví. Maximálně pozdraví, usadí se a jsou zcela pasivními.

Tak si tak jen říkám, jaký typ člověka se do dnešní doby hodí. Člověk by sebou neměl nechat manipulovat, ani manipulovat s ostatními. Všechny tři skupiny se zase vzájemně doplňují. Je to taková pyramida. Nakračující lidé mají svou přesahu větší nad ťapači než nad dupači. Bez ťapačů by nebyli nakračujícími, protože by neměli kde občasně prosazovat stůj co stůj své názory. Dupači by byli nic bez nakračujících a ťapačů. Kdyby jich nebylo, nemělo by svou přirozenou nadvládu. Mno a ťapači by nebyli ťapači, kdyby neměli koho poslouchat. A nakračující jsou stále nakračujícími, protože je drží zkrátka dupači. A aby nakračující nezáviděli dupačům, mají své ťapače....

Bez těchto třech " kast " by společnost nebyla společností. Neměli bychom své spřízněné duše ani své přirozené protivníky. Život by byl zkrátka nuda....

 

napsal/a: mouse22 21:49 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář