Podzim

27.Červenec 2008

Po létě město topilo se v mlze... tak asi tak nějak na úvod. Přichází podzim, období které vše zastiňuje a umožňuje intenzivní vnímání skutečností a okolností kolem mě. Vidím, jak ze stromů opadávají listy. Říkám si  jak dlouho asi ještě bude trvat než spadne poslední malý lísteček. Potom bude strom zcela holý, bez jakékoli návaznosti na listy. Absoultně se ztratí aliance, která byla vytvořena. Ne ovšem na dlouho, strom přečká podzim, zimu a na jaře znovu obrazí novými listy, které budou plny elánu a síly. Pokládám si ale otázku, proč je toto nutné? Proč tomu tak je? Jakto, že strom vydrží tak dlouhou dobu bez listí? Nepřipadá si najednou tak holý a osamocený?

Zřejmě ne. Strom ví, proč listy pouští od sebe pryč a listi vědí proč chtějí pryč. Vědí, že je to tak lepší a je to nezbytnou povinností. Nutností, která je jen přechodem k dalšímu společnému soužití.

Moc se asi v těchto věcech nevyznám a asi toho ani moc nevím. Vím ale jistě, že vše je pro něco. Každá negativní událost je počátkem nového cyklu. Každá špatná věc je zkrátka pro něco dobrá.

A taky vím, že podzim určitě brzo odejde a nastane zase slunné, prozářené jaro.

napsal/a: mouse22 02:04 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

morris_ 05.10.2008 20:30:30

Proč? Příroda má přece cykly...a jeden z nich je zima, kdy potřebuje spát.. a podzim je přípravou na ni :)) Otázkou kolem podzimu je spíš proč sakra lidi hrabou listí??