03.Červen 2007,09:23
Zase nehoda. To už není normální - tolik zmačkaných plechů a zmařených životů, různě pošramocených duševních zdraví pasažérů, řidičů i náhodných kolemjdoucích. Tomu proste nerozumím. Nervózně vyklepávám do volantu další z dvaceti melodií, které už prolétly ztísněným prostorem kabiny. Kontroluju se ve zpětném zrcátku, vlasy, tričko... Absolutní zoufalost. Ale co mám v tomhle marastu, tvořeném provazy aut, které se na křižovatkách prolínají jako dokonale do sebe zapadající ozubená kola, dělat?
Konečně. Nesnesitelný pocit naléhavosti. Hruďstlačující nutnost zakřičet na ty pány v temně modré uniformě s čepicemi, jejichž lemování připomíná šachovnicovou desku. Ale ne, oni za to nemůžou, policie je v tom nevinně. Nemohla přijet dřív a nešlo zabránit tomu, abych 4x měnil cédéčko v rádiu. Nemůžu jim nic zazlívat. Ten pes, co zanechal svůj exkrement na rohu ulic Českolipská a Lovosická, byl mnohem důležiťejší! A dříve než za 134 minut se chytit prostě nedal. Typický vytrvalec, museli na něj nasadit plných 5 hlídek. Dobře že ho chytili. My si alespoň přivoníme k čerstvě upečenému smogovému štrůdlu.
Ale až teď mi dochází proč tolik nehod. Alkohol v tom není, toho se řidič většinou před jízdou vyvaruje. Jistě! Proto tolik bouraček v časných ranních hodinách. Více nehod v létě! To je zřejmé! Sleduju po očku ostatní řidiče zasnění, hledí do neznáma, jejich oči jsou kalně zamlžené. Ano! Zakažtě milování, líbání, sex a vůbec setkání s osobou, kterou řidič miluje, těsně před jízdou!
Člověk nevnímá, myšlenkami je jinde, stále je přiopilý chvílemi, které jsou mnohem opojnější, než ty záblesky alkoholové volnosti. Dopravní nehody a láska mají přímou spojitost! To je vlastní zkušenost. Před dvaceti minutami jsem vylézal z auta a světla jsem nemohl vypnout, nechápal jsem, proč mi ten tak známý úkon najednou nepřináší stejný výsledek jako pokaždé. Když jsem popáté zatáhl za ruční brzdu, vytrhlo mne z omylu mocné zavrnění páky v ruce a zvuk, který prořízl ranní klid. Ruční brzdou nezhasnu. Cvak, zmačknul jsem knoflík světel a cítil jsem se provinile, jelikož jsem předešlou noc nebyl ve své posteli, nýbž jsem byl s někým, kdo tento přehmat nepřímo způsobil. Přímo ovšem zapřičiňuje, že jsem štastný. I v té koloně jsem byl šťastný.
I přesto ho zakažte! Postavte mimo zákon sektávání zamilovaných před jízdou.
 
vložil: peta_77
Permalink ¤ Les commentaires, mon travaux ¤


2 Komentáře: