Ahojík, najdete tu jen pár blbostí, jako referáty, přání atd... Doufám, že se vám něco bude líbit!!!
Publikováno: 30.Leden 2008
v 08:28

Kategorie: Referátky, Slohovky

Autor: sonulkaa

komentáře (11)
Proslov na konec školního roku | Referátky, Slohovky

PROSLOV

Váženápaní ředitelko, vážený učitelskýsbore, milí spolužáci, chlapci a děvčata,

Sešli jsme se zde,abychom se slavnostně rozloučili s touto školou, s jejímvedením, celým pedagogickým sborem a s Vámise všemi, kteří tuto školu neopouštíte, ale poprázdninách se opět vrátíte ke svépráci zde ve škole, ke svým povinnostem všedníhodne. Tento den je pro někoho normální, až nezajímavý,ale pro nás deváťáky je něčímvýjímečným, postupujeme zase o něco výš.Tak jako Slunce zapadá a vychází, tak žácipřichází a odchází. Odcházímez míst, kde jsme se učili číst a psát, ale teďuž musííme sbohem dát.

S Vašímdovolením se na chvíli vrátím zpět dodoby, kdy jsme jako roztřesení prvňáčci vstoupili dotéto školy, očekávajíce věcí příštích.Pomalu jsme si zvykali na školní pořádek, ukázňovalise a načerpávali vědomosti svých učitelů. Nebyla tovždy cesta lehká – pro Vás, ani pro nás. Takjako přibývalo svíček na našich narozeninovýchdortech, tak rychle ubíhala také naše školníléta, a my jsme se postupně seznamovali s neznámemjednotlivých předmětů, kterých taképřibývalo. Tak jsme se prodírali pralesem pravopisu,hledali slovní druhy, vykružovali kružnice, sklánělise nad moudrostí fyzikálních zákonů abojovali s neúprosnými chemickými reakcemi,cestovali na mapách světem; cvičili jsme, zpívali asnažili se vyjadřovat i některým z cizích jazyků.

Na tuto dobu nelzenikdy zapomenout. Ačkoliv tomu možná nevěříte,právě zážitky ze základní školy vámnejvíce utkví v paměti, protože to nebylo jen učení,ale i školní výlety a s nimi souvisejícíveselé příhody; navázání novýchpřátelství, šťastné i nešťastnélásky, chvíle veselé i vážné.

Co se změnilo od dobnašeho bezstarostného dětství prosycenéhooptimismem a vysněnými ideami „Až budeme velcí “?Především jsme se změnili my sami, s našímperspektivním pohledem na okolní realitu, už bezrůžových brýlí. Přišli jsme na systémtzv. taháků, napovídání spolužákům,sondování otázek k písemkám zvedlejší třídy; a pohazování houbouvystřídaly přestřelky křídami.

Zatímco naprvním stupni jsme bývali nuceni do učení a zakaždou horší známku nebo poznámku v deníčkujsme právem mohli očekávat nějaký nemilýtrest od našich rodičů, nyní jsme již pochopili smyslučení – že se neučíme pro nikoho jiného nežsami pro sebe, a jen na nás záleželo, jestli násna střední školy přijmou, nebo ne. Dnes už mámenaštěstí tato přijetí šťastně za sebou, a spoluprožíváme rozloučení s Vámi ostatními,i s touto školou.

Dnešek je pro mě aspoustu mých spolužáků velmi smutný.. Je toposlední den, kdy se vidíme všichni pohromadě. V záříuž nás tu vystřídá jiná devítkaa my se vydáme vstříc svým životů sevztyčenými hlavami. Osud povede naše kroky novou a neznámoucestou. Já ale vím, že v mnohých co tu sedívidím opravdové přátele. Doufám, žepokud budeme mít na té cestě nějaké trnitérůže, o které se popícháme, určitě sivzájemně pomůžeme. Věřím, že právě tanaše devátá třída bude ta nekončící.

Chtěla bych proto za násvšechny poděkovat Vám, milí páni učiteléi paní učitelky, za Vaši trpělivost, s jakou jste náspo celá ta léta vedli. Tak jako nikdy nezapomeneme nanaši školu, tak také nikdy nezapomeneme na Vás, naVaše tváře ani na Váš úsměv. Jsme Vámze srdce vděčni, a díky za všechno.

Přejeme Vámmnoho zdaru a trpělivosti s novými spolužáky! Zaseněkdy nashledanou...

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Sombra 21.04.2016 10:52:49

Proslov jr pěknej ale měla by ses naučit používst mezerník

úča 12.06.2015 23:16:24

je to krásné. Děkuji za učitele..ač jsem učitelka úplně odjinud..Cítí v tom srdce a duši :-)..Bůhví jak je to dnes, že ano..příspěvek je starší..ale i přes to..zanechá pocit, že možná naše práce má smysl..na chvíli, nebo déle.. :-)

Anett 20.06.2013 11:59:41

ty chyby se tady nedaj číst, ale bylo by to lepší kdyby to bylo vtipnější..

jako vaja 29.05.2013 10:19:44

chtělo by to nějaký vtipný text tohle je na Hv****** díky :-*

zadny 12.03.2013 10:44:01

radši bych to přepsal, ty chyby se nedají číst :P

XXX 26.05.2012 10:15:49

docela dobrý ale oprav si ty priserný chyby... protoze ti to ty chyby hrozne kazej... (a jestli si opravdu devátacka tak bys mela asi vedet že se neketerý slova píšou oddelene jako treba: Vážená paní nebo jejím vedením a spoustu dalších... :) ) ale jinak to mas hezký :D

DarkWasy 01.04.2012 21:15:40

Fakt pěkný proslov na závěr roku, povedl se ti moc ;)

skaty 29.06.2010 21:30:58

fakt krásnej proslov..:)<3

KK 29.06.2010 13:36:18

tak tenhle velice zdařený proslov mi odevzali moji deváťáci 29/6/2010... Lucii ve třídě máme, otázkou je, zda je to TA Lucie nebo to moje třída jen "někde obšlehla" a vydává to za své dílo :-( To je mi jich pak líto, protože původní proslov byl více od srdce, také tam byl milý řádek o mé osobě (třídní). No, co už. Někdy ale méně znamená více.

lucie 20.06.2010 15:56:48

sice je nejlepší, ale než to dám na net tak si opravím chyby

denisa 09.06.2010 20:00:05

Tenhle proslov je snad nejzdařilejší co jsem zatím četla. :D