17.Červen 2007,11:17
"To nejbanálnější řešení bývá obvykle správné."
Svět se jeví nevysvětlitelně záhadným.Není prý jednoduchých věcí a každá má svou druhou stránku.Vše je natolik záhadné,že jen "vyvolení" mají možnost se v něm orientovat.Velcí lidé dosahují dříve nebo později uznání jež zasluhují,ať už za svého krátkého života či po něm,čímž se údajně stávají  věčnými.Jejich velikost spočívá právě v umění orientace v onom  záhadně nepřehledném světě.Jsou dva základní druhy  "míry velikosti" .Jedna je okamžitá,čili ta,kterou získáme "velikost" už za svého života"a druhá ta, kterou získáme velikost až po smrti.
 Velikán" spadající do prvé kategorie nic konstruktivního pro lidskou společnost nevytváří,stará se pouze o "přirozený chod lidského života". To znamená,že různými prostředky bojuje proti přelidnění a nežádoucí nepřiměřené populační explozi.
Většinou k její "stabilizaci" používá explozí jiných.Z historie známe množství těchto "hrdinů".Největší z nich jsou pak Ti,kteří se zároveň,jakoby mezi řádky, starají o světový mír.Jsem hlupák a nízký člověk,proto mi není jasné,jak se dá dosáhnout hromadným vražděním a dodávkami zbraní znepřáteleným stranám světového míru.A to je zřejmě ten největší důkaz jejich velikosti,protože jim to jasné je.Inu,velikáni.
Když jsem byl na ZVS,měl jsem možnost spatřit některé z těch vynálezů pro regulaci populace.Dlužno dodat,že lidé kteří přístroje vynalezli,byli opravdu důmyslní a dotáhli své "umění k dokonalosti".S těmito přístroji  pak i průměrný "herec"dokáže sehrát kvalitní tragédii,při níž si nemálo lidí zapláče.
Díky své malosti také nechápu,proč "velikáni" při pomoci před tyranií,odvážejí nerostné bohatství  zachráněné země.....Zřejmě nějaký vyšší cíl.....Nejspíš vnuknutí od boha.
Druhý druh velikánů je pak  bezesporu zaslouženě o svou velikost během svého života ochuzen.Nemohou se s výše zmíněnými "reky" srovnávat,neboť se v nejlepším případě jen a pouze starali o  léčení chorob,zkrášlení světa či potěchu ducha.Mnozí z nich se ani nesnažili být slavní(hlupáci).Zřejmě nechápali širší souvislosti .Ti nejzarytější po právu končili na kříži,mučidlech a jinou zaslouženou  smrtí. Dnes se o nich sice ví,ale užívá se jejich jména jako odstrašujícího příkladu zvůle.
Musím se přiznat,že nejsem dobrý člověk.Obdivuji tyto druhé velikány,ačkoli vím,že by zasluhovali zapomnění.Navíc nedokáži docenit velikosti "mírotvůrců".Jsem paranoidní,protože za všemi "velkými" činy oněch "hrdinů",vidím touhu po moci a penězích,tedy ty nejnižší pohnutky mrzkosti.
JSEM  JEN NÍZKÝ ČLOVĚK.
 
vložil: valda_njml
Permalink ¤


1 Komentáře: