17.Únor 2010,23:46
Mám pocit, že je právě tak čas na nový příspěvek.
    Situace je taková, jakou ji očekávala spousta ekonomických analytiků....Před nedávnem jsem četl rozhovor s expertem na finance v jistém časopisu. Nebyl to český specialista. Ti naši specialisté jsou totiž, řekněme, nepřiměřeně optimističtí..... Tyto znepokojivé informace není radno brát na lehkou váhu, protože dotyčný analytik byl bývalý specialista SB, tedy člověk nanejvýš fundovaný v tomto směru. Prý nám vzrůstá bublina burzovních machinací, derivátů. Jinými slovy vzrůstá množství peněz, jež směřují na spekulace, a tedy netvoří žádné dále obchodovatelné hodnoty, čímž se zvyšuje míra inflace. Tyto peníze jdou do oběhu ve formě úvěrů. Vysokým částkám půjček bank bývá hodnota dodána až dodatečně prostřednictvím lidské práce občanů, kteří tyto úvěry mají tu čest splácet. Jedná se v podstatě o totéž, jako když člověk vyřkne kacířskou domněnku, že banky půjčují peníze, které nemají.......... Pokračujme však dále.......Míra inflace je vědomě nepřímo způsobována Federální rezervní bankou USA, která situaci svou politikou nízkých úrokových sazeb nadále stupňuje. Až se tato centrální banka rozhodne zakročit v rámci opatřením proti vzrůstající míře inflace, nastane další, tentokrát skutečně apokalyptická vlna světové finanční krize. Pro toho, kdo to ještě stále nechápe:....Miliardy z finančních podpůrných balíčků prezidenta B.O. jednoduše zmizely ve víru spekulací. Tyto miliardy byly půjčeny na úrok od Federální rezervní banky a vzhledem k tomu, že jejími akcionáři jsou majitelé obchodních bank, kteří jsou taktéž akcionáři velkých a.s. společností, byly jim tyto peníze zase oklikou spěšně vráceny. Tedy ti, jež peníze z oběhu vzali a způsobili tak finanční krizi, nyní dostanou peníze další.
    Banka Goldman Sachs a ING, banky, jež jsou moc velké na to, aby na ně byl připuštěn fatální run,(dle mínění B.O.)byly dotovány daňovými poplatníky...Tyto miliardy však šly do burzovních spekulací-derivátů, tedy v rámci systému na vysoce toxické transakce, jež nafukují bublinu ničím nepodložených peněz v oběhu, a tedy v sobě zahrnují zároveň předpoklad prasknutí této bubliny a totální kolaps, na nějž dojedou samozřejmě členové střední třídy - ve formě bankrotů a zabavených majetků a obyčejní daňoví poplatníci  to postupně celé zaplatí ze svých kapes.
   Spojené státy jsou v současnosti před finančním krachem.Míra inflace je prakticky libovolná, míra dluhů obrovská a při tom všem se blíží moment, kdy věřitelům musí svitnout, že U.S.A. nejsou schopny své dluhy splatit. Je třeba se ptát, kdo je největším věřitelem USA. Pro ty, kteří ještě nejsou v obraze:....Je to socialistická Čína, která se skřípěním zubů zatím prijímá americkou, ničím nepodloženou inflační měnu. Co z toho plyne? Máme tu obrovské riziko konfliktu USA-Čína, potažmo světového konfliktu s pořadovým číslem III. Co se odehraje, jestliže někdo neplatí své závazky?   Přijde exekutor.
USA ale nejsou zemí, jež by si nechala zabavit majetek. V takovém světle je třeba situaci chápat.
Navíc víme, jak je finanční, i jiný trh, celosvětově provázaný. To je totiž výplodem vychvalované globalizace. Podle těchto informací nás v brzké době čeká domino efekt....
   Podíváme-li se na geopolitickou situaci ve světě, zjistíme, že právě Čína se stává zemí, která by mohla USA ohrozit při jeho velmocenském postavení. Tomu se USA samozřejmě snaží zabránit.Existuje několik států, které kdyby vytvořily vůči USA opozici, znamenalo by to v zahraniční politice USA naprosté fiasko. Po celá devadesátá léta, až do současnosti, máme možnost sledovat, jak se kleště základen USA stahují okolo Ruska, potažmo vznikají v republikách, které dříve bývaly součástí SSSR.To je mimo jiné důvodem tzv. "Barevných" revolucí v těchto zemích. Dále sledujeme vojenskou aktivitu na Blízkém  východě. Tato aktivita má vedle hlediska nerostného bohatství hledisko geostrategické, přičemž spolu obě stanoviska souvisejí. Jedná se právě o zamezení výše zmiňovaných "opozicí", kdy by mohlo spojení jednotlivých států, jež mají dostatek nerostného bohatství a tedy by byly v případě konfliktu nezávislými, narušit stávající mocenskou rovnováhu ve světě a narušit tak roli USA coby světového policajta. Vidíme tedy, že celá aktivita USA směřuje k vytvoření pozice, jež by válku v nejlepším případě činilo nemožnou ,a to už jenom z toho důvodu, že USA, ačkoli zadlužené, by měly základny na všech strategických postech, nebo by ji alespoň v stávající situaci činilo pro USA výhry možnou. Zdá se to jako rozpor. Jako kdyby se jakási aktivita v  oblasti finanční politiky snažila svět vehnat do války s pořadovým číslem III.a zároveň zahraniční politika USA tuto válku zdánlivě vylučovala svými aktivitami( konflikty) na středním východě. Co to vše znamená? Předně nejspíš plánovaný kolaps finančního trhu s penězi...Peníze, tedy peníze v hotovosti, jsou přežitkem. Skýtají spoustu mezer. Nedá se dost dobře kontrolovat jejich tok. Tedy všechny aktivity, které užívají peněz v hotovosti, jsou pro Američany podezřelé a všechny páky jsou nasměrovány k tomu, aby veškeré transakce putovaly z dobře kontrolovatelných platebních karet. Když řekneme, že EU směřuje ve šlépějích USA, bude to ještě slabé slovo...Konta v bankách jsou velmi snadno zablokovatelná. Stačí zablokovat konto a v případě neexistence bankovek je osoba se zablokovaným účtem odkázána se pást. V extrémním případě se může jednat třeba o občany s jiným názorem...Navíc jsou čipy na kreditních kartách vysledovatelné GPS satelitem....Víte kam tím mířím?  Kam směřuje tento krok?.........  Může se jednat, tak jako už nejednou, o útok na lidskou individualitu!!!!!
 
vložil: valda_njml
Permalink ¤


0 Komentáře: