13.Prosinec 2008

V Praze a Litvínově se opět demonstruje

Na pražském Těšnově se sešlo asi 300 anarchistů. Vydají se městem na náměstí Jana Palacha. Anarchisté protestují proti chování neonacistů na litvínovském sídlišti Janov. Na místě je několik desítek policistů. Jsou připraveni na případné střety s pravicovými radikály. Další demonstrace je i v Litvínově, lidé se tu opět bouří proti chování obyvatel sídliště.

V Litvínově je asi 150 lidí, extrémistů je asi 20. Ostatní jsou obyvatelé okolí Janova, kteří jsou nespokojení s nepřizpůsobivými lidmi. Na místě je jen málo policistů, připraven je antikonfliktní tým, policisté protest monitorují z okolních ulic.

Představitelé Dělnické strany, jejichž příznivkyně akci svolala, chtějí jít zapálit svíčku na místo, kde se demonstrovalo 17. listopadu. Pochod jim ale představitelé města zakázali. Účastníci jsou přesto rozhodnutí na místo jít.

V Praze se demonstruje proti rasismu

Anarchisté organizovaní levicovou Antifašistickou akcí protestují proti projevům rasismu. Mluvčí pražské policie Eva Brožová řekla, že připravena je i speciální jednotka. Uniformovaných policistů je na místě asi 40, další jsou v civilu. Ostatní jsou v okolních ulicích.

Uvedly Deníky Novinky.cz a Právo

Komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů