19.Říjen 2008

Radikálové se střetli s policií

Po sobotním odvetném manévru ze strany radikálů se nad Janovem rozsvítila alespoň malá naděje, že konflikty na tomto problémovém sídlišti skončily. Opak je však pravdou. Na stránkách Národního odporu opět zaznělo, že tato akce nebyla na dlouho poslední a že se vše nachystá tak, aby akce proběhla. Neveřejně o tom informoval kdosi ze zdroje Národního odporu. Informace o celé kauze Janov najdete na našem portálu, nebo na předních českých informačních serverech idnes.cz, ihned.cz.

Mostecký deník - online reportáž

V On-line reportáže padala tvrdá kritika především na radikály, psalo se o tom jak ničí auta a rozbíjejí vše co jím stojí v cestě. Po shlédnutí videozáznamů z akce ze 4 nezávislých médií jsme však kromě převrhnutých kontejnerů za které se radikálové schovávaly nic více neviděly. To že lítali dlažební kostky a ostře se protestovalo proti zrušení akce již patrné bylo.

Kde je demokracie?

Otázkou také zůstává fakt, kde jsou kilometry materiálů z akce. Na videozáznamech bylo patrné, že všude byli přítomní kameramané a fotografové, ale neměli jsme jako veřejnost možnost vidět více jak pouhé 2 desítky fotek. O zkreslenosti médií a hlavně o jednání policie ČR se dá rovněž spekulovat. Podle všeho to spíše připomínalo, že policie chce mermomocí uchránit rómy, kteří na ně při prvních incidentech v Janově pořvávali, odmítli se legitimovat apod. Nechceme se zastávat ani radikálů, ale ti přišli podle Mosteckého deníku s myšlenkou, že pouze projdou sídlištěm, to však kvůli zabránění možných střetů policie nechtěla dovolit.

Na závěr

Na celé kauze Janov je zajímavé, že opět se tak dělo za přítomnosti zúčastněného Vildy Mateje, který hraje ústřední roli v tzv. ,, romském podsvětí “. Tímto pro nás kauza Janov prozatím končí, pokud se budou dít nějaké další věci v souvislosti s naší kauzou, dáme Vám o tom vědět.

Komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů