30.Listopad 2008

Vánoce na sněhu nebo na blátě?



První třetina měsíce bude charakteristická velkou oblačností se sněhovými přeháňkami, na horách s občasným sněžením. V nížinách a středních polohách budou však zpočátku srážky dešťové.

Jinak bude polojasno a srážky jen ojediněle. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až -5°C, při zmenšené oblačnosti klesnou až na osm stupňů pod nulou. Denní teploty zpočátku období vystoupí na 2 až 7°C, postupně se ochladí na -3 až 1°C.

Oblačné nebe se sněhovými přeháňkami vydrží i po desátém prosinci. Na horách se mohou lyžaři těšit na sněžení. V nížinách budou postupně srážky smíšené nebo dešťové. Polojasno bude jen přechodně.

Ranní teploty se mezi desátým a dvanáctým prosincem budou pohybovat mezi -3 až -7 °C, postupně kolem 0°C. Přes den vystoupají zpočátku období na -3 až 1°C, postupně na -2 až 3°C.

Také mezi vánočními svátky bude obloha zatažená. Na horách by mělo občasně sněžit, v nížinách bude zpočátku pršet, postupně se ale i tady lidé dočkají přeháněk sněhových. Bílé Vánoce tak pořád nejsou vyloučeny.

Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až -4°C, postupně až kolem -6°C. Denní teploty v poslední třetině prosince budou mezi -3 až 4°C.

Komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů