22.Březen 2008
...Určitě to všichni známe...každý z nás má přátele...stejně tak všichni víme, že není přítel jako přítel !!! Jak je však rozdělit ??? Někdo je opravdový přítel, někdo kamarád, někdo "jenom" známý ??? Podle čeho se vlastně pozná opravdový přítel ??? Že když někde uvíznu uprostřed noci a ve dvě ráno mu zavolám, přijede pro mě ??? Že když nemám ani korunu, bez mrkknutí oka mi půjčí peníze ??? Že když mi je nejhůř, tak on tu prostě vždycky je !!! Že je tu v době, kdy se spolu smějeme, ale i proto, aby mi utíral slzy, když je mi smutno !!!???
...Kamarádka číslo jedna je pro mne ta, kterou znám celý svůj život !!! Když jsem nastoupila tady do školy, byli jsme třída plná kluků a mezi nimi já a P. (pozn. neudávám celá jména - děkuji za pochopení ) Vlastně tím bylo všechno jasné,tím bylo všechno dáno, sečteno a podtrženo !!! Začaly jsme se přátelit a jsou z nás doposud nerozlučné přítelkyně !!! Samozřejmě že mezi námi byly i hádky, rozpory...a "doby temna",ale všechno jsme přečkaly a já ji mohu nazvat kamarádkou už možná proto, že toho máme za sebou tolik !!! Mohu za ní s čímkoli přijít, vždycky mne vyslechne a pochopí, neshazuje moje rozhodnutí a ani nepochybuje o tom, co jsem udělala !!! Raduje se, když mám radost a naopak !!! Stačí abych napsala, jestli se nechce stavit...a přihodila tam jen jedno slovo navíc, vlastně nevědomky...v tu ránu je tady se slovy...já věděla, že se něco děje !!! To je u mě kamarádka s velkým K a já jí za všechno děkuju !!! Mám Tě hrozně ráda a vážím si Tebe a aj všeho toho, co máme za sebou ( i před sebou ).
...Další bezvadnou kamarádku mám z doby, kdy jsem těch několik týdnů strávila na zemědělce v Chrudimi!!! Byly jsme spolu na pokoji...Byla to relativně chvilka, přesto jsme si zůstaly velmi blízké...Nejdřív to bylo formou dopisů, později na telefonu a nebo netu !!! Jejímu malému jsem byla za kmotru ( brala jsem to jako poctu a čest )a ač se vlastně nevídáme, nebo jen velmi zřídka...víme o sobě úplně všechno !!! Nemůžeme to probrat z očí do očí, bydlíme dále od sebe a máme každá úplně jiný život, tím, že už má rodinu... Ale říkáme si všechno, nestydíme se spolu o čemkoli mluvit, věříme si...protože vlastně obě víme, že jen tak se můžeme pochopit   a pochopit vzájemně problémy,  ve kterých si následně můžeme pomoci nebo se slovně podpořit !!! I Tobě díky L.
...Další kamarádka, se kterou jsem strávila nějaký ten čas ve školní lavici, na gymplu...je mi taky velice blízká a mám ji ráda !!! Prožili jsme vlastně stejné věci, týkaly se nás stejné kopance ve škole...To nás velmi spojilo, možná i podobná povaha, taková klidná, stejné názory na život...to, že jsme se spolu mohly bavit, nikdy nebyly proti sobě....Prostě jsem ráda, že jsem na Tebe, L., narazila !!!
...Tohle jsou kamarádky s velkým K, kterým mohu napsat kdykoli a se kterými mohu probrat vše !!! Všem ostatním se omlouvám, ale děkuju i jim, že je mám a znám !!!
...I tady na netu mám přátele...jelikož jsou tady denně, tak jsou mi často blíže než ti, které znám naživo...už proto, že stačí zapnout pc a ??? Prostě je mám...Přátel tu mám hodně, vždycky se najde někdo, kdo se mnou prohodí slůvko....Když je mi smutno, nebo prostě jen potřebuju s někým mluvit !!! Jsou to muži i ženy.....ale přiznám se, že muži nejde říci docela všechno a v tomhle směru mám i strach, že přílišná otevřenot by mohla příliš přerůst a zkazila by přátelství, které jsme doposud tvořili  a na kterém jsme pracovali  !!! Nejedno přátelství pokazila láska !!! :-(
...To neni vidno pouze na internetu, i naživo umí láska naprosto zamíchat s city, lidma a jejich osudy...
...A co na závěr ??? Proč je přátelství někdy víc než láska ??? Protože opravdové přátelství si nevyčítá, nezávidí, více poslouchá, více rozumí, nežárlí, nehlídá, a je přesně tam, kde má zrovna být !!!
Vložil: 8Therese4 ¤